Bitcoin

Slechts 14 van de 224 crypto exchanges omarmen Bitcoin Lightning Network

Ondanks de innovatieve stappen van het Bitcoin Lightning Network en een gebruikersgroei van meer dan 328 miljoen, blijft de adoptie onder cryptobeurzen bescheiden.
cryptostheen 2 min lezen
Slechts 14 van de 224 crypto exchanges omarmen Bitcoin Lightning Network
Slechts 14 van de 224 crypto exchanges omarmen Bitcoin Lightning Network

Het Bitcoin Lightning Network wordt geprezen om zijn potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de crypto-industrie, maar de weg naar wijdverspreide acceptatie stuit op hindernissen.

Een rapport van Kaminari, een toonaangevend bedrijf op het gebied van infrastructuur, voorspelt een aanzienlijke groei in de gebruikersbasis van het Lightning Network in 2024. Met name grote exchanges zoals Binance en OKX hebben bijgedragen aan de toegankelijkheid. Een nadere blik op de marktgegevens laat echter zien dat van de 224 actieve gecentraliseerde cryptobeurzen er slechts 14 het Lightning Network hebben omarmd.

Analisten van Kaminari benadrukken de centrale rol van cryptocurrency exchanges in het crypto-ecosysteem, waarvan Binance met 150 miljoen gebruikers, OKX met 50 miljoen en Bitstamp met 5 miljoen gebruikers. Ondanks deze gebruikersgroep maakt slechts 6% van de cryptobeurzen momenteel gebruik van het Lightning Network voor transacties.

Dit trage adoptietempo doet zorgen rijzen over de schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het netwerk, vooral voor retailgebruikers. Ondanks het feit dat het Lightning Network voordelen biedt zoals directe en kostenefficiënte transacties, hebben de technische complexiteit en de hoge kosten tijdens piekuren het gebruik ervan beperkt tot voornamelijk bewaartransacties.

Deze trend breidt zich uit naar crypto wallets, waar slechts een beperkt aantal de technologie van het Lightning Network hebben geïntegreerd. Van de meer dan 350 geanalyseerde wallets hebben er slechts 30 (15 custodial en 14 non-custodial) Lightning geïntegreerd, met alleen Exodus en BitPay in de top 10 van populairste wallets. Dit duidt op een aanzienlijk potentieel voor uitbreiding door bredere integratie van digitale portemonnees.

De Bitcoin blockchain zelf blijft een robuuste groei vertonen, met een recordaantal transacties in 2023. Deze kracht, die tot uiting komt in het groeiende aantal knooppunten (nodes) en de toenemende capaciteit van het Lightning Network, onderstreept het potentieel voor verdere adoptie en integratie in de hele cryptomarkt.

In specifieke sectoren zoals gaming en gokken, wint het Lightning Network aan voorkeur vanwege de snelle transactiesnelheden en lagere kosten, wat aansluit bij de kleine stortingen die trending zijn bij gebruikers van online casino's.

Bovendien is de integratie van het Lightning Network met stablecoins op de Bitcoin blockchain klaar om de stablecoinsector opnieuw vorm te geven. De potentiële migratie van USDT transacties van Tron en Ethereum naar het Lightning Network zou de sector aanzienlijk kunnen veranderen. Analisten van Kaminari voorspellen een jaarlijkse omzet van $257-$514 miljard als zelfs maar 5-10% van de Tether transacties naar het Lightning Network overstapt.

Hoewel het groeitraject van het Lightning Netwerk veelbelovend is, benadrukt de huidige staat van adoptie de noodzaak voor verbetering. Het netwerk toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken voor een breed scala aan deelnemers is cruciaal voor de verdere uitbreiding binnen het cryptocurrency ecosysteem.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.