14 juli 2022

Bijna 3.000 smart contracts op de Cardano blockchain

Sinds de upgrade van het Cardano (ADA) netwerk in september 2021, waarbij onder andere de mogelijkheid werd geïntroduceerd voor programmeerbare contracten, is er enorme vooruitgang geboekt.

Op het moment van schrijven heeft het totaal aantal smart contracts dat is gebaseerd op Plutus, een programmeerbaar platform dat wordt aangedreven door Cardano, een nieuwe mijlpaal van 2.900 overschreden, waardoor het minder dan 100 smart contracts is verwijderd van het bereiken van de 3.000, zoals gegevens van Cardano Blockchain Insights laten zien.

Cardano Plutus smart contracts // Bron: Cardano Blockchain Insights

De grafiek vertegenwoordigt op Plutus gebaseerde programmeerbare contracten die nu actief zijn op de Cardano blockchain.

Specifiek heeft de upgrade het blockchainnetwerk in staat gesteld om een gedecentraliseerd financieel (DeFi) ontwikkelingsplatform en programmeerbaarheid te bieden aan ontwikkelaars van applicaties (dApps).

Charles Hoskinson, de maker van Cardano (ADA), heeft gereageerd op beschuldigingen dat de geplande implementatie van de Vasil hard fork de smart contractfunctionaliteit van het netwerk kan beschadigen.

Hoskinson merkte in een tweet eerder op dat het netwerk de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen om te garanderen dat smart contracts compatibel zijn met de upgrades van het netwerk, waardoor het niet meer nodig is om ze opnieuw te schrijven.

Hij voegde eraan toe dat de beschuldigingen werden geuit door "trollen", die hij "dom" noemde en beschuldigde van het "verspreiden van FUD", terwijl hij volhield dat smart contracts functioneel blijven.

Elders bereidt Cardano zich voor op zijn volgende hard fork, de Vasil hard fork, verwacht voor eind juli 2022. Het doel is om het protocol uit te breiden en de verwerkingscapaciteit van transacties aanzienlijk te verhogen, en daarmee ook het volume en de liquiditeit, om de functionaliteit van smart contracts te verbeteren.

Ondertussen is ADA de laatste dagen terug aan het proberen om op te veren, samen met de rest van de cryptomarkt. Namelijk, met een prijs van $0,44, een stijging van ongeveer 1% in de laatste 24 uur en een daling van meer dan 5% over de laatste 7 dagen.

Tegelijkertijd stond de marktkapitalisatie van de cryptomunt, die momenteel de achtste grootste is, op bijna $15 miljard op het moment van schrijven, volgens gegevens van Coingecko.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram