x Oud archief

Snoop Dogg dropt 'Decentral Eyes Dogg' NFT op SuperRare

cryptostheen 2 min lezen

Hip-hop artiest en NFT verzamelaar Snoop Dogg heeft zijn eerste NFT in samenwerking met mixed media artiest Coldie gelanceerd op de NFT marktplaats SuperRare tijdens de Miami Art Week.

Decentral Eyes Dogg toont een geanimeerde collage van beelden uit het leven van Snoop Dogg met een nieuw stuk audio opgenomen door Snoop voor de NFT. “De techniek die we hebben gebruikt laat de kijker door het werk reizen en de hoogtepunten uit mijn carrière ervaren met wat audio van mij,” schreef Snoop in een Tweet bij de onthulling van het digitale kunstwerk.

Met nog drie dagen te gaan op de veiling, heeft het bieden op het stuk al 169 ETH bereikt, wat op het moment van publicatie een waarde heeft van bijna $800.000.

Het is niet het eerste uitstapje in de wereld van NFT’s voor Snoop Dogg; in het afgelopen jaar heeft hij een serie NFT’s gelanceerd met de titel ‘A Journey With the Dogg’, heeft hij zichzelf bekend gemaakt als een NFT whale en verzamelaar, was hij medecurator van een serie NFT’s met hip-hop legendes en heeft hij NFT tickets uitgebracht voor een feest op het metaverse platform The Sandbox (SAND).

NFT’s, cryptografisch unieke digitale tokens die eigendom aantonen van content zoals kunstwerken en muziek, zijn het afgelopen jaar enorm in opmars gekomen, met de miljoenenverkoop van digitale verzamelobjecten die meermaals de krantenkoppen van mainstream media hebben gehaald.

Snoop Dogg is één van de meest prominente personen die de NFT sector heeft omarmd, samen met andere beroemdheden, van Reese Witherspoon tot Post Malone, die NFT’s hebben gekocht.

Eerder deze maand werd bekend dat het cryptobedrijf MoonPay een speciale dienst heeft opgezet voor beroemdheden en andere vermogende particulieren om NFT’s te kopen zonder dat ze zich hoeven bezig te houden met de complexiteit van crypto wallets.

Maar beroemdheden die in NFT’s willen springen, moeten voorzichtig zijn, volgens artiest pplpleaser. “Alleen omdat je een supergrote beroemdheid bent in de traditionele wereld, is het niet noodzakelijkerwijs een garantie dat je succesvol zult zijn wanneer je een drop van een NFT doet,” zei ze tijdens een conferentie.

Afgaande op de biedingen op zijn nieuwe NFT, lijkt dat niet iets te zijn waar Snoop zich zorgen over hoeft te maken.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.