Web3 / Alts

Solana kampt met 11de storing in 2 jaar tijd

Het layer 1 netwerk Solana is na vijf uur lang weer opgestart.
cryptostheen 1 min lezen
Solana kampt met 11de storing in 2 jaar tijd
Solana kampt met 11de storing in 2 jaar tijd

Het Solana blockchainnetwerk werd onlangs geconfronteerd met een vijf uur durende downtime op dinsdagmiddag voordat de activiteiten werden hervat. Volgens het Solana team werd de productie van blocks op het mainnet hervat om 15:57 na een succesvolle upgrade naar v1.17.20 en een cluster herstart door validator operators. Deze storing, die rond 10:53 begon, is de elfde netwerkstoring in de afgelopen twee jaar en de op vier na langste in de geschiedenis.

Om het probleem op te lossen heeft het technische team van Solana snel een nieuwe versie van de validator software voorbereid met een patch om het probleem op te lossen. De beheerders van de validators kregen onmiddellijk het advies om het netwerk te upgraden en opnieuw op te starten om verdere onderbrekingen te voorkomen.

Deze laatste onderbreking maakt deel uit van een reeks onderbrekingen op het Solana netwerk, waardoor gebruikers en investeerders zich zorgen maken over de betrouwbaarheid van het netwerk.

De timing van dit incident valt samen met hernieuwd optimisme rond het Solana netwerk na de val van FTX oprichter Sam Bankman-Fried, een belangrijke supporter van het ecosysteem. Ondanks deze tegenslag werken de belangrijkste medewerkers van Solana ijverig aan een rapport over de hoofdoorzaak, dat ze na voltooiing willen vrijgeven.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.