x Oud archief

Solana Labs lanceert betalingsprotocol Solana Pay om handelaars en consumenten met elkaar te verbinden

cryptostheen 2 min lezen

Solana Labs heeft een betalingsprotocol gelanceerd genaamd Solana Pay om handelaren cryptobetalingen direct van consumenten te laten accepteren.

Met Solana Pay kunnen handelaars de USDC stablecoin, het Solana (SOL) token en andere op Solana gebaseerde tokens op de Solana blockchain accepteren. Transacties zullen onmiddellijk zijn, zei Solana Labs, eraan toevoegend dat verkopers real-time betalingen kunnen ontvangen.

Gebruikers kunnen genieten van de lagere transactiekosten van Solana, aldus Solana Labs. Sheraz Shere, head of payments bij Solana Labs, zei:

“Verkopers en consumenten willen een frictieloze ervaring zonder onnodige volatiliteitsrisico’s te nemen, en consumenten willen niet per se transacties doen met hun investeringen.”

Het team gelooft dat als mensen probleemloos on-chain kunnen handelen, net zoals ze dat met contant geld doen, het de interesse zal aanwakkeren en nieuwe innovaties zal creëren, wat de reden is waarom het protocol zo is ontworpen dat ontwikkelaars er nieuwe handelservaringen op kunnen bouwen.

Solana Labs heeft Solana Pay ontwikkeld in samenwerking met Circle, Checkout.com, betalingsverwerker Citcon en met integraties van digitale wallets zoals die van Phantom, FTX en Slope.

Circle, bijvoorbeeld, zal handelaars USDC laten aanvaarden via een Circle account, waar ze ook fondsen kunnen omzetten naar fiatgeld. Phantom, aan de andere kant, zal transacties via Solana Pay mogelijk maken.

Solana Labs heeft ook samengewerkt met Shopify om hun verkopers cryptobetalingen te laten aanvaarden via Solana Pay, maar die integratie is nog niet gelanceerd.

“Ondernemingen die hun eigen afrekeningssysteem draaien, kunnen nu al beginnen met het bouwen van integraties”, aldus Solana Labs.

“De Solana Pay client voor verkooppunten maakt het voor kleine restaurants en winkels eenvoudig om digitale betalingen voor een fractie van een cent te accepteren.”

Op de vraag of Solana Pay op zoek is om te concurreren met bedrijven als Visa en Mastercard, zei Shere dat Solana Pay eerder “probeert het hele paradigma van betalingen te veranderen naar één die verkopers de controle geeft door het creëren van bepaalde wegen die gedecentraliseerd zijn, zonder toestemming, volledig peer-to-peer en nieuwe handelservaringen in web3 mogelijk maken.”

Hoewel het blockchainnetwerk van Solana sneller en goedkoper is, heeft het de laatste tijd te kampen met grote storingen. Shere zei, “we hebben er alle vertrouwen in dat de ontwikkelaars van het core protocol in het ecosysteem het netwerk in staat zullen blijven stellen om honderden miljoenen gebruikers te bedienen en schaalbare use cases te ondersteunen, zoals commerciële betalingen.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.