x Oud archief

Solana (SOL) daalt 77% in 2022 nadat problemen met het netwerk investeerders afschrikt

cryptostheen 2 min lezen

Solana (SOL) begon 2022 op $173 te handelen, maar heeft sindsdien een year-to-date (YTD) daling van ongeveer 77% laten zien en handelde op $39 op het moment van schrijven. Opmerkelijk is dat de daling in dezelfde periode twee keer zo groot is als die van Bitcoin (BTC).

In de afgelopen 24 uur is het token met meer dan 11% gekelderd in de nasleep van een andere grootschalige storing waarbij validators op het netwerk gedurende meerdere uren geen nieuwe blocks konden verwerken.

De storing werd bevestigd door Solana Labs medeoprichter Anatoly Yakovenko die verklaarde dat het probleem te wijten was aan een ‘durable transaction nonce’ die het vermogen van de blockchain aantastte om transacties te verwerken die ontworpen zijn voor offline gebruiksdoeleinden.

Volgens Solana is de durable nonce een mechanisme dat bedoeld is om de korte levensduur van de hash van een transactieblock aan te pakken.

“Het mechanisme zorgde ervoor dat een deel van het netwerk het block als ongeldig beschouwde, er kon geen consensus worden gevormd,” zei Yakovenko.

Om de bug te verhelpen, hebben validators het blockchainnetwerk herstart door deze speciale transacties uit te schakelen, waarbij de meest recente storing meer dan vier uur in beslag nam.

Storingen op Solana (SOL) in Q1 2022 // Bron: status.solana.com

Andere opmerkelijke grootschalige onderbrekingen werden geregistreerd op 30 april, terwijl in januari van dit jaar het netwerk werd getroffen door ten minste negen gedeeltelijke onderbrekingen.

Recente storingen op Solana (SOL) // Bron: status.solana.com

Het Solana team verifieerde een andere uitval die ongeveer twee dagen duurde in januari. Ontwikkelaars verklaarden dat de storing werd veroorzaakt door een overbelasting van het netwerk als gevolg van de overstroming van bots op de blockchain.

Uiteindelijk hebben de onderbrekingen twijfel doen rijzen over de status van Solana als een hoogstaand blockchainnetwerk ontworpen om snelle transacties en programmeerbare contracten af te handelen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.