4 november 2021

Solana (SOL) treft nieuwe ATH, haalt Cardano (ADA) en Tether in om zich als 4e grootste crypto te positioneren

De prijs van SOL, de cryptomunt van de krachtige proof-of-stake Solana blockchain, bereikte vanmorgen een nieuwe recordhoogte van $245,69 en oversteeg Tether als de op drie na grootste cryptocurrency.

De prijsstijging van Solana (SOL) komt in de aanloop naar de Breakpoint conferentie georganiseerd door de Solana Foundation, die zal worden gehouden van 7 tot 10 november in Lissabon, Portugal.

Solana werd gelanceerd in maart 2020 en is één van de meest populaire blockchains van het moment, waarbij de prijs van SOL sinds het begin van het jaar met 16.000% is gestegen. De cryptomunt wordt momenteel verhandeld boven $240 op het moment van schrijven, met een marktkapitalisatie van $72,33 miljard, net een tikje verwijderd van Tether, die - voor nu - zijn plaats als de op drie na grootste cryptocurrency heeft verloren met een totale marktwaarde van $71,66 miljard, volgens gegevens van CoinGecko.

Ook instellingen hebben in de cryptomunt geïnvesteerd. Volgens CoinShares, een fondsbeheerder in digitale activa, was er vorige week een instroom van $15 miljoen in beleggingsproducten gebaseerd op SOL, wat het totale beheerde vermogen in Solana op bijna $200 miljoen brengt.

Handelsvolume van de NFT sector // Bron: DappRadar

Solana heeft grote vooruitgang geboekt in gedecentraliseerde financiering (DeFi) en non-fungible tokens (NFT's). Het is momenteel het derde grootste blockchainnetwerk in termen van totale vergrendelde waarde (TVL) met bijna $15 miljard vergrendeld in DeFi-protocollen op Solana, een stijging van 1.000% ten opzichte van augustus, volgens gegevens van DeFi Llama. Het registreerde ook $240 miljoen in NFT-handel en biedt een breed scala aan aankomende videogames, volgens een overzicht van oktober 2021 door DappRadar.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram