3 maart 2021

Sony Europe sluit zich aan als Theta blockchain validator

Sony Europe volgt de stappen van Global 500 -bedrijven zoals Google en Samsung door zich aan te sluiten bij het validator-programma van het Theta-netwerk.

Sony's Europese dochteronderneming is het nieuwste bedrijf dat zich aansluit bij het validatieprogramma van het Theta Network, een gedecentraliseerd videoprotocol op basis van blockchain.

De onderzoeks- en ontwikkelingsgroep van Sony Europe, het Center Europe Brussels Laboratory, heeft zich aangesloten bij Theta's programma voor ‘enterprise validator & governance’, maakte het bedrijf dinsdagavond bekend.

Als onderdeel van de ontwikkeling zal Sony een bedrijfsnetwerk-knooppunt (validator node) in Europa exploiteren om netwerktransacties te valideren op basis van Theta's proof-of-stake consensusprotocol. Sony Europe zal ook optreden als lid van de Governance Council om deel te nemen aan strategische technologieplanning en om de veiligheid en stabiliteit van het netwerk te waarborgen.

Het validator-programma omvat grote technologiebedrijven zoals Google en Samsung, maar ook cryptobedrijven zoals Binance, Blockchain.com en Gumi. Theta Labs CEO Mitch Liu vertelde:

"Theta Network evolueert snel naar volledige decentralisatie met 14 enterprise validators, waarvan er zeven worden beheerd door Theta Labs, en met Sony Europe als onze zevende externe validator vormt dit een belangrijke mijlpaal voor het project."

Theta verwacht een diepere strategische samenwerking bij de ontwikkeling van ‘distributed ledger technology’ met Sony op gebieden als gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT's), zei Liu.

Een woordvoerder van Sony Group vertelde verder dat het bedrijf zich blijft bezighouden met het onderzoeken van mogelijke toepassingen voor blockchain op verschillende gebieden, waaronder authenticatie en digitale inhoud. Sony werkt ook aan hardware wallet -technologie voor digitale valuta met behulp van IC-kaarten.

Theta Labs, een dochteronderneming van het grote virtual reality livestreaming-bedrijf Sliver.tv, werd opgericht in 2017. Het oorspronkelijke token van het Theta-protocol, THETA, heeft de laatste tijd een aanzienlijke groei doorgemaakt, met nieuwe recordhoogtes en zelfs beter dan die van de rally van Bitcoin (BTC) eind 2020.


03/03/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram