x Oud archief

S&P Dow Jones brengt Bitcoin en Ethereum naar Wall Street met drie nieuwe indexen

cryptostheen 1 min lezen

S&P Dow Jones Indices, een belangrijke wereldwijde bron voor op index gebaseerde gegevens en onderzoek, heeft zijn eerste cryptocurrency-indexen geïntroduceerd te midden van een hernieuwde toevloed op de cryptomarkten.

Het bedrijf maakte eerder deze week bekend dat het drie crypto-indexen heeft gelanceerd die zijn gekoppeld aan de prestaties van de twee grootste cryptocurrencies: Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

De nieuw geïntroduceerde indexen omvatten S&P Bitcoin Index (SPBTC), S&P Ethereum Index (SPETH) en S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), die is ontworpen om de prestaties van BTC en ETH te volgen, gewogen naargelang hun marktkapitalisatie. Alle drie de indexen zijn onmiddellijk beschikbaar op de website van S&P.

S&P DJI crypto-indexen // Bron: S&P Global

Het bedrijf benadrukte dat de nieuwe crypto-indexen zijn ontworpen om de prestaties te meten van crypto-activa die zijn genoteerd op erkende, open beurzen die voldoen aan de minimale vereisten voor liquiditeit en marktkapitalisatie.

“De indices zijn bedoeld om transparantie te brengen in de opkomende markt van cryptocurrencies”, aldus de S&P Dow Jones Indices.

Volgens de aankondiging worden S&P cryptoprijzen en referentiegegevens geleverd door crypto-, boekhoud- en databedrijf Lukka. Het bedrijf wordt ondersteund door het moederbedrijf S&P Global, evenals de investeerder George Soros en boekhoudadviseur CPA.com.

S&P DJI kondigde aanvankelijk in december 2020 zijn plan aan om eind 2021 cryptocurrency-indexen te lanceren, naar verluidt gericht op de dekking van maximaal 550 digitale activa.

De laatste stap van S&P DJI op de cryptomarkt markeert een belangrijke mijlpaal voor de acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen. Het nieuws komt te midden van een hernieuwde rally op de cryptomarkten, waarbij Ether – de op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie – dinsdag een nieuw record bereikte van meer dan $3.500.


[mcrypto id=”8342″]

05/05/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.