5 mei 2021

S&P Dow Jones brengt Bitcoin en Ethereum naar Wall Street met drie nieuwe indexen

S&P Dow Jones Indices introduceert drie crypto prijsindexen voor Bitcoin en Ethereum om transparantie te brengen in de opkomende markt van cryptocurrencies.

S&P Dow Jones Indices, een belangrijke wereldwijde bron voor op index gebaseerde gegevens en onderzoek, heeft zijn eerste cryptocurrency-indexen geïntroduceerd te midden van een hernieuwde toevloed op de cryptomarkten.

Het bedrijf maakte eerder deze week bekend dat het drie crypto-indexen heeft gelanceerd die zijn gekoppeld aan de prestaties van de twee grootste cryptocurrencies: Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

De nieuw geïntroduceerde indexen omvatten S&P Bitcoin Index (SPBTC), S&P Ethereum Index (SPETH) en S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), die is ontworpen om de prestaties van BTC en ETH te volgen, gewogen naargelang hun marktkapitalisatie. Alle drie de indexen zijn onmiddellijk beschikbaar op de website van S&P.

S&P DJI crypto-indexen // Bron: S&P Global

Het bedrijf benadrukte dat de nieuwe crypto-indexen zijn ontworpen om de prestaties te meten van crypto-activa die zijn genoteerd op erkende, open beurzen die voldoen aan de minimale vereisten voor liquiditeit en marktkapitalisatie.

"De indices zijn bedoeld om transparantie te brengen in de opkomende markt van cryptocurrencies", aldus de S&P Dow Jones Indices.

Volgens de aankondiging worden S&P cryptoprijzen en referentiegegevens geleverd door crypto-, boekhoud- en databedrijf Lukka. Het bedrijf wordt ondersteund door het moederbedrijf S&P Global, evenals de investeerder George Soros en boekhoudadviseur CPA.com.

S&P DJI kondigde aanvankelijk in december 2020 zijn plan aan om eind 2021 cryptocurrency-indexen te lanceren, naar verluidt gericht op de dekking van maximaal 550 digitale activa.

De laatste stap van S&P DJI op de cryptomarkt markeert een belangrijke mijlpaal voor de acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen. Het nieuws komt te midden van een hernieuwde rally op de cryptomarkten, waarbij Ether - de op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie - dinsdag een nieuw record bereikte van meer dan $3.500.


05/05/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram