x Oud archief

S&P kondigt nieuwe indexen aan, waaronder BDM die meer dan 200 cryptomunten volgt

cryptostheen 1 min lezen

S&P Dow Jones Indices (S&P DJI), ‘s werelds grootste indexprovider, kondigde vandaag de lancering aan van zijn nieuwste cryptocurrency prijsindexen, waaronder de nieuwe S&P Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM) Index. De BDM biedt een brede momentopname van de prestaties van de cryptomarkt en omvat bij de lancering meer dan 240 munten.

De lanceringen eerder deze week bouwen voort op de producten die in mei werden vrijgegeven, toen S&P naar de markt ging met drie indices gericht op Bitcoin, Ether en één die beide belangrijke cryptocurrencies volgt. Onder degenen die reeds live gegaan zijn, is de Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM) Index.

“Al meer dan een eeuw bieden onze indices inzicht in hoe de markten presteren. Nu, met de introductie van de S&P Cryptocurrency Broad Digital Market Index, bieden we dat antwoord aan beleggers in de crypto-industrie,” zei Peter Roffman, Global Head of Innovation and Strategy bij S&P Dow Jones Indices, in een verklaring.

Net als bij de eerdere producten, worden de gegevens geleverd door de dataprovider Lukka.

In mei vertelde Roffman in een interview dat S&P ambities had die verder gingen dan de eerste probeersels met indices, met een focus op de cryptocurrencies die tot nu toe institutionele belangstelling hebben getrokken. Destijds verwees Roffman naar het oorspronkelijke debuut als een “eerste stap.”

“De uitbreiding van onze Digital Market Indices -productfamilie geeft één van de breedste momentopnames tot nu toe van deze snelgroeiende activaklasse met de mogelijkheid om te gaan beoordelen op basis van de marktkapitalisatie,” zei Roffman.

De markt voor cryptovaluta blijft groeien en daarmee zijn transparante benchmarking en op index gebaseerde oplossingen op basis van crypto- en blockchain-activa essentiëler dan ooit. De Digital Market Indices zullen het voor beleggers gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot deze opkomende door technologie gedreven activaklasse en deze te beoordelen, terwijl ze mogelijk enkele van de veelvoorkomende risico’s beperken die gepaard gaan met deze traditioneel speculatieve markt.

[mcrypto id=”8342″]

15/07/2021 – 01u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.