x Oud archief

Square rapporteert 200% meer inkomsten door Bitcoin en doet overname van Afterpay

cryptostheen 1 min lezen

In de berichtgeving voor aandeelhouders over het tweede kwartaal die afgelopen weekend werd vrijgegeven, meldde Square van Jack Dorsey (medeoprichter en CEO van Twitter) dat zijn inkomsten uit Bitcoin gerelateerde diensten met 200% zijn gestegen op jaarbasis, maar dalend zijn van kwartaal op kwartaal als gevolg van markttrends.

Square zei dat de Cash App $2,72 miljard aan inkomsten door Bitcoin en $55 miljoen aan Bitcoin brutowinst genereerde tijdens het tweede kwartaal van 2021.

In totaal genereerde de Cash App van Square $3,33 miljard aan inkomsten en $546 miljoen aan brutowinst, aldus de aandeelhoudersbrief. Exclusief alle Bitcoin gerelateerde inkomsten, genereerde Cash App $606 miljoen aan inkomsten tijdens het afgelopen kwartaal.

De bearfase in de cryptomarkt van het afgelopen kwartaal – die de prijs van BTC in mei dramatisch zag dalen en bleef hangen in het lage gebied rond $30.000 – raakte de kwartaalomzetgroei van Square echter hard. Het bedrijf zei dat de “relatieve prijsstabiliteit” van cryptomunten na de crash een afknapper was voor handelaren en ervoor zorgde dat Square een waardevermindering van 45 miljoen dollar in zijn boeken moest opnemen, omdat de waarde van Bitcoin was gedaald tot onder de aankoopprijs.

“In toekomstige kwartalen kunnen de inkomsten en de brutowinst door Bitcoin fluctueren als gevolg van veranderingen in de vraag van klanten of de marktprijs van BTC,” meldde Square.

Vanaf het kwartaal dat eindigde op 30 juni, bedroeg de “reële BTC waarde” van het bedrijf $281 miljoen volgens de aandeelhoudersbrief. Square kocht onlangs in februari 3.318 BTC voor $170 miljoen.

Afterpay overname

Los daarvan kondigde Square aan dat het een overname van het in Oostenrijk gevestigde Afterpay ter waarde van $29 miljard is gestart, waarbij $92,65 per aandeel zal worden betaald.

Afterpay biedt een “koop nu, betaal later”-dienst aan waarmee consumenten de aankoop van retailgoederen kunnen financieren tegen rentetarieven die lager zijn dan die van creditcards. Deze dienst zal naar verwachting worden geïntegreerd in het handelaars gedeelte van Cash App, waardoor gebruikers kredietlijnen kunnen initiëren, vergelijkbaar met de “betaal later”-functie van PayPal.

In een nota gaf Michael Del Grosso van Compass Point Research het aandeel Square een “neutrale” rating, waarbij hij vraagtekens plaatste bij de aankoopprijs van $29 miljard en zich afvroeg of er geen “alternatieve manier was om deze deal te sluiten”.

[mcrypto id=”8342″]

05/08/2021 – 12u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.