x Oud archief

Square verandert zijn naam in Block nadat Jack Dorsey zich meer op crypto wilt richten

cryptostheen 1 min lezen

Digitaal betalingsbedrijf Square heeft aangekondigd dat het zijn bedrijfsnaam heeft veranderd in Block, samen met een verschuiving van zijn activiteiten naar blockchaintechnologie.

In een tweet op woensdag zei Square dat de rebranding het betalingsbedrijf zal samenbrengen met Cash App, het gedecentraliseerde Bitcoin (BTC) handelsplatform tbDEX, en muziek en video streamingplatform Tidal. Een begeleidend nieuwsbericht zei dat Square Crypto, de op cryptocurrency gerichte tak van het betalingsbedrijf, ook zijn naam zal veranderen in Spiral en zich zal aansluiten bij Block.

Square voegde toe: “We zijn al meer dan een jaar bezig om deze verandering door te voeren en het betekent alleen een verandering van onze officiële bedrijfsnaam; niet ons doel, onze visie, onze structuur of hoe we werken.”

De rebranding komt slechts twee dagen nadat Square – nu Block – oprichter Jack Dorsey zijn functie als CEO bij Twitter neerlegde, onder verwijzing naar de noodzaak om zijn vervanger, chief technology officer en bestuurslid Parag Agrawal, de ruimte te geven om te werken zonder zijn invloed bij de socialmediagigant. Op dat moment speculeerden velen dat Dorsey dieper in de wereld van cryptocurrencies en blockchain zou duiken via de activiteiten van Square, op ongeveer dezelfde manier waarop Facebook zijn focus wegdraaide van sociale media met een rebranding naar Meta.

“Block is een nieuwe naam, maar ons doel van economische empowerment blijft hetzelfde,” zei Dorsey over de naamsverandering. “Het maakt niet uit hoe we groeien of veranderen, we zullen tools blijven bouwen om de toegang tot de economie te helpen vergroten.”

Square zei dat de wettelijke naamswijziging “op of rond” 10 december van kracht zou zijn. Volgens het bedrijf zullen er geen organisatorische veranderingen plaatsvinden bij Block, Cash App, Tidal, Spiral of tbDEX.

Top 10 publieke bedrijven met Bitcoin (BTC) op de balans // Bron: CryptoTreasuries
Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.