x Oud archief

Staatsfonds van Abu Dhabi investeert in de cryptomarkt

cryptostheen 1 min lezen

Khaldoon al-Mubarak, CEO van Abu Dhabi’s sovereign wealth fund Mubadala Investment Capital, sprak zich positief uit over cryptomunten tijdens een recent interview met CNBC.

Hij beweert dat het staatsfonds geld steekt in het cryptocurrency ecosysteem en noemt blockchaintechnologie en energie als de belangrijkste gebieden die zijn interesse aanwakkeren:

“Vanuit ons perspectief, denk ik dat we kijken naar het ecosysteem rond crypto. En ik denk dat we in dat ecosysteem investeren. Dat kan zijn in blockchaintechnologie, energiegebruik, enz.”

Mubadala Investment Capital, dat verbonden is aan kroonprins Mohamed bin Zayed, heeft $243 miljard aan vermogen onder beheer.

De organisatie waagde zich al in 2019 aan de crypto-industrie door te investeren in MidChains, de eerste gereguleerde cryptobeurs in de Verenigde Arabische Emiraten.

MidChains trapte eind september de handel af met vier cryptomunten (BTC, BCH, LTC en ETH).

Regelgeving in de Verenigde Arabische Emiraten

De Mubadala CEO, die ook de voetbalclub Manchester City leidt, wil zich niet op één lijn stellen met de sceptische visie van anderen. Hij zegt dat de technologie “echt” is, wijzend op de snelle groei van de industrie die in slechts een paar jaar tijd is gegroeid van $250 miljard naar $3 biljoen aan waarde:

“Veel mensen zijn sceptisch. Ik behoor niet tot die categorie. Ik zie dit als echt.”

Over de regelgeving voor cryptomunten gesproken, zegt al-Mubarak dat die nog niet in zijn definitieve vorm is.

Hij gelooft echter dat deze regelgeving op een gegeven moment zal moeten evolueren. Op die manier zal de cryptomarkt kunnen overgaan in “iets nieuws” als beleggingscategorie.

De Centrale Bank van de United Arab Emirates (UAE) moet crypto-activa nog reguleren en verklaarde eerder dat ze de nieuwe activaklasse niet erkende.

Voorlopig blijft de Emirati dirham het enige aanvaardbare wettige betaalmiddel in het land.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.