7 januari 2021

Staking op Kraken bereikt in totaal meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies

Er staat voor meer dan $1 miljard aan cryptocurrencies vast via de staking service van crypto handelsplatform Kraken.

Een derde van dat bedrag zit in Ether, ongeveer meer dan 300.000 ETH, volgens een woordvoerder van de in San Francisco gevestigde crypto exchange. Andere populaire cryptocurrencies op de staking-diensten van Kraken zijn onder meer Tezos (XTZ) en Polkadot (DOT).

De gebruikers van Kraken hebben volgens gegevens van Kraken; 58 miljoen DOT (ongeveer $580.000.000) en 45,5 miljoen XTZ tokens (ongeveer $22.500.000) ingezet.

De snelle groei van de totale waarde in staking, weerspiegelt de vele long posities van investeerders en handelaren in cryptocurrencies, aldus Jeremy Welch, vice-president product van Kraken.

"De populariteit van Staking is het natuurlijke resultaat van een activaklasse die in volwassenheid groeit", vertelde Welch. “Waar drie jaar geleden houders vooral geïnteresseerd waren in het behalen van winsten op korte termijn, hebben velen er nu vertrouwen in dat tokens worden vergrendeld om een passief inkomen te verdienen. Waarom? De overtuiging groeit in de levensduur van crypto-activa als een respectabele nieuwe activaklasse."

Staking is het vasthouden van cryptovaluta in een cryptowallet voor het ondersteunen van de werking van een blockchainnetwerk. In essentie bestaat het uit het vergrendelen van cryptovaluta in ruil voor het ontvangen van beloningen. In de meeste gevallen is dit proces afhankelijk van gebruikers die deelnemen aan blockchainactiviteiten via een persoonlijke cryptowallet. Het concept van staking is nauw verwant aan het proof-of-stake (PoS) mechanisme. Het wordt gebruikt in veel blockchains die zijn gebaseerd op PoS of één van de vele varianten daarop.

Kraken biedt ook staking-diensten voor vijf andere cryptocurrencies, waaronder KAVA en ATOM, met jaarlijkse beloningen die variëren tussen 0,25% en 20%.

Kraken begon met het leveren van de Ethereum 2.0 staking-diensten op 3 december. Het waarschuwde zijn gebruikers destijds in een blogpost dat staking voornamelijk bedoeld is voor 'lange termijn houders van ETH', omdat het vasthouden van ETH niet ongedaan kan worden gemaakt en dus niet kan worden overgedragen voor een onbekende periode.

De totale hoeveelheid Ether opgesloten in Ethereum 2.0 is onlangs de $2,77 miljard overschreden, minder dan een maand sinds de waarde van Ethereum de mijlpaal van $1 miljard brak, volgens gegevens van Etherscan. Op het moment van schrijven handelde ETH op $1.215, een winst van 12,5% in 24 uur. Volgens gegevens van Coinmarketcap is het bijna aan zijn hoogste punt ooit op $1.432,88.


Eenvoudig cryptocurrencies kopen kan met Bancontact, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

07/01/2021 - 5u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram