16 oktober 2021

Steam verbiedt NFT's en blockchain games

De populairste online winkel voor computerspelletjes ter wereld heeft NFT's links laten liggen en gaat daarmee tegen de nieuwe trend in.

Het distributieplatform voor videogames, Steam, heeft zijn richtlijnen bijgewerkt om het gebruik van non-fungible tokens (NFT's), cryptocurrencies of andere op blockchain gebaseerde technologieën van zijn platform te verbieden.

De nieuwe regel werd toegevoegd op een lijst genaamd "Wat je niet moet publiceren op Steam," die ook haatdragende uitspraken, lasterlijke of smadende verklaringen en niet-interactieve 360 virtual reality video's verbiedt.

"Het standpunt van Steam is dat items waarde hebben en ze staan geen items toe die in de echte wereld waarde kunnen hebben op hun platform," schreef een gebruiker met de naam Space Pirate op Twitter, die eerder deze week als één van de eersten de verandering in de richtlijnen van Steam opmerkte.

Space Pirate maakt deel uit van het team achter een spel genaamd 'Age of Rust', dat blockchaintechnologie en NFT's in zijn gameplay bevat. Ze lieten op Twitter weten dat het spel was verwijderd.

"Hoewel ik de keuze van Steam respecteer, geloof ik fundamenteel dat NFT's en blockchain games de toekomst zijn. Het is de reden waarom ik deze reis met jullie allemaal ben begonnen," zeiden ze.

Het gebruik van NFT's en blockchainnetwerken in de gamingsector heeft dit jaar sterk aan populariteit gewonnen. Sky Mavis, de startup achter Axie Infinity (AXS), één van de populairste NFT-games, haalde onlangs $152 miljoen op in een financieringsronde die het bedrijf waardeerde op $3 miljard die alsook steun kreeg van de investeringstak van Samsung.

Valve, het bedrijf achter Steam, heeft niet gereageerd op het verzoek uit de community om commentaar.

Met op blockchain gebaseerde games zoals Axie Infinity die in populariteit toenemen, lijkt de gamewereld verdeeld te zijn over NFT's.

Eind september verwierp Epic Games CEO Tim Sweeney definitief het idee om NFT's te onderzoeken. In een vernietigende tweet beschreef het bestuurslid van de ontwikkelaars achter Fortnite de bloeiende crypto-industrie als "een hardnekkige mix van scams".

In de tussentijd suggereert een recente vacature gepubliceerd door EA Sports, een divisie van Electronic Arts, dat het iconische videogamebedrijf klaar is om in de wereld van NFT's te duiken.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram