x Oud archief

Stellar Lumens (XLM) ziet verdubbeling in prijs na upgrade

cryptostheen 2 min lezen

De prijs van Stellar Lumens (XLM) schoot in de afgelopen 24 uur met 60% omhoog en overschreed voor het eerst sinds september 2018 de grens van 20 cent. De ‘Stellar’ prijsactie volgde op een aankondiging door de projectontwikkelaars dat een nieuwe versie van het openbare netwerkprotocol van Stellar was geïmplementeerd door validators.

Protocol 15 is op 23 november om 16.00 uur UTC in werking getreden en introduceert twee nieuwe functies die tot doel hebben het niveau van complexiteit te verminderen dat wordt gepresenteerd aan gebruikers van Stellar-netwerkgebaseerde apps en services.

De prijsactie voor Stellar Lumens was het afgelopen jaar relatief gematigd tot 21 november, toen het handelsvolume begon op te bouwen. XLM is de afgelopen 48 uur in prijs verdubbeld en leidt de top 100 munten qua marktkapitalisatie in wekelijkse winsten, met een top van +125%.

Echter lijkt op moment van schrijven de cryptomarkt de dag in het rood te starten en werd XLM door de heftige beweging van BTC terug onder de grens van $0,20 geduwd.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”XLM~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Stellar, aanvankelijk een ‘fork’ uit het Ripple Labs -protocol door Jed McCaleb en gelanceerd in juli 2014, probeert de kosten van grensoverschrijdende betalingen met behulp van blockchain te verlagen. Het project is met name gericht op het bedienen van regio’s in de wereld waar toegang tot traditionele financiële diensten ofwel niet bestaan of onbetaalbaar zijn.

De Protocol 15 -upgrade van Stellar bevat twee nieuwe componenten die zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd zich beter te beveiligen tegen “farm attacks” en andere methoden waarmee mensen met slechte bedoelingen kunnen proberen het doel van het netwerk te ondermijnen. Bij een farm attack worden meerdere accounts aangemaakt door dezelfde entiteit met als doel kleine bedragen te verzamelen die door serviceproviders naar die accounts worden gestuurd en die nodig zijn om het account te activeren.

Volgens de officiële aankondiging van Stellar zijn de Protocol 15 -functies al meer dan een jaar in ontwikkeling en pakken ze enkele van de ‘grootste pijnpunten’ aan voor ontwikkelaars bij het bouwen van apps en services voor klanten op Stellar.

“Na de upgrade kunnen ontwikkelaars eenvoudigere, betere gebruikerservaringen creëren die de complexiteit van blockchain weghalen, en dit doen zonder de voordelen van een snel, goedkoop en toestemmingsloos blockchainnetwerk te verliezen.”

Stellar heeft ook zojuist een samenwerking aangekondigd met het Oost-Afrikaanse business-to-business betalingsplatform ClickPesa, die zes landen in de regio bedient. Volgens de blogpost van Stellar was ClickPesa gemotiveerd om Stellar te gebruiken toen het een “kans zag om Afrikaanse grensoverschrijdende betalingen en P2P-betalingsactiviteiten eenvoudig te maken en te verbeteren”.

In oktober kondigde Stellar aan dat stablecoin USDC ergens in 2021 op zijn blockchain zou worden gehost, waarmee het zijn missie om grensoverschrijdende transacties te vereenvoudigen, zou bevorderen. De extreem lage transactiekosten van Stellar Lumens en de transactiesnelheid van 4-5 seconden behoren tot de grote argumenten van de cryptocurrency.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XLM~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xlm/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

25/11/2020 – 05u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.