3 februari 2021

Stellar (XLM) wordt nieuwe thuisbasis voor stablecoin USDC

De Stellar blockchain kan nu worden gebruikt om te betalen met USDC, de op één na grootste stablecoin.

De Stellar Development Foundation heeft dinsdag aangekondigd dat een verwachte integratie met USD Coin (USDC) live is gegaan. Gebruikers kunnen nu transacties uitvoeren met USDC op de Stellar blockchain.

De integratie met de op één na grootste stablecoin werd aanvankelijk aangekondigd in oktober 2020. De stablecoin heeft sindsdien zijn totale aanbod verdubbeld tot bijna $6 miljard, tegenover $2,7 miljard in oktober 2020.

USDC wordt voornamelijk gebruikt op Ethereum, waar bijna het volledige aanbod kan worden gevonden. Algorand was de tweede blockchain die USDC-transacties mogelijk maakte, maar tot nu toe kende het maar een langzame adoptie. Iets meer dan $11 miljoen circuleert momenteel op Algorand, een stijging van $3,5 miljoen in oktober 2020.

De Stellar Development Foundation hoopt dat USDC een golf van acceptatie van grensoverschrijdende betalingen op blockchain zal stimuleren. Het project rapporteerde een groei van 104% op jaarbasis voor betalingen via het netwerk. De USDC-integratie wordt ondersteund door de API's van Circle, waarmee bedrijven gemakkelijk betalingen kunnen accepteren, programmeerbare uitbetalingen kunnen doen en andere financiële acties kunnen uitvoeren. Door een account bij Circle te openen, kunnen bedrijven dankzij het ‘Circle Multichain Authorized Distributors’-programma ook kosteloos de stablecoin tussen verschillende blockchains omruilen.

Stellar had eerder geen ondersteuning van grote stablecoin-providers, waardoor het moeilijker werd om zijn missie te vervullen als laag om ​​grensoverschrijdend waarde te verplaatsen. Een aantal Stellar-ecosysteembedrijven zijn naar verluidt bezig USDC in hun producten te implementeren. Het is momenteel beschikbaar op de gedecentraliseerde beurs van Stellar, hoewel het onduidelijk is of andere beurzen van plan zijn de nieuwe asset te ondersteunen.

Stellar zou een alternatief kunnen bieden voor degenen die in USDC willen handelen. Circle heeft USDC gepositioneerd als een volledig gereguleerde digitale dollar, in de hoop dat het een aantal fiat financiële rails in de Verenigde Staten zal gaan vervangen. Naarmate de verstopping op de Ethereum blockchain toeneemt, kan Stellar een waardevol netwerk worden om de belasting op een vergelijkbare manier te verdelen als Tether's aanzienlijke aanwezigheid op Tron. Het valt echter nog te bezien of USDC op Stellar een betere acceptatie zal hebben dan op Algorand.


03/02/2021 - 01u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram