24 oktober 2020

Sterke groei derivatenbeurs CME kan duiden op meer interesse uit institutionele hoek

De derivatenbeurs, Chicago Mercantile Exchange, heeft BitMEX ingehaald op de open interest -grafieken op Bitcoin futures. Binance is nog steeds pionier als het gaat om het dagelijkse handelsvolume.

De sterk gereguleerde Chicago Mercantile Exchange heeft BitMEX ingehaald als de derivatenbeurs met de op een na grootste hoeveelheid openstaande contracten voor Bitcoin Futures, blijkt uit gegevens van Skew Analytics. Dit, nadat de Amerikaanse wetshandhavers begin deze maand aanklachten hadden ingediend tegen de eigenaren van BitMEX wegens eigenzinnigheid over het witwassen van geld.

OKEx is nog steeds de leider in termen van open interest - hoewel de oprichter deze maand ook door de politie werd opgepakt en de opnames van digitale valuta stopten.

Forwards of futures zijn dus een derivaat (afgeleide) van de koers van een cryptocurrency. In plaats van dat u crypto aankoopt, zet u bij het traden in futures geld in op een voorspelling van de koers. Deze soort investering is dan ook volledig gebaseerd op speculatie. Handelen in derivaten zoals futures en options zijn en blijven producten die een enorm risico inhouden.

Er is $0,79 miljard aan openstaande Bitcoin futurescontracten op CME. Dat betekent dat er voor $0,79 miljard aan Bitcoin Futures nog moet aflopen. Er is $0,96 miljard aan openstaande contracten op de marktleider, OKEx, en $0,61 miljard op BitMEX.

BTC Futures Open Interest //skew

Normaal gesproken maakte BitMEX keer op keer CME kleiner. Deze dip is waarschijnlijk omdat de oprichters van BitMEX werden aangeklaagd voor aanklachten in verband met het witwassen van geld; De Amerikaanse autoriteiten beweren dat ze niet genoeg hebben gedaan om een strenger beleid op te leggen dat zou voorkomen dat criminelen het platform zouden gebruiken. CME, aan de andere kant, is een sterk gereguleerde beurs, onder toezicht van de Commodities Futures Trading Commission.

Exchange BTC Futures Open Interest //skew

OKEx, de marktleider wiens oprichter deze maand ook door de politie werd meegenomen, heeft hier niet onder geleden. En dat alles ondanks beperkingen voor opnames op zijn platform.

Open Interest is slechts één statistiek en de grafieken zijn enigszins verbonden met de vervaldatums van de contracten.

Handelsvolumes vertellen een ander verhaal. Hier is Binance nog steeds koning; de beurs verhandelde de afgelopen 24 uur voor 4,43 miljard dollar aan futurescontracten.

Exchange 24h BTC Futures Volumes //skew

Het onrustige OKEx komt op de derde plaats met $2,64 miljard aan dagelijks handelsvolume voor futurescontracten; gewonde BitMEX staat op de vierde plaats met $1,75 miljard en kleine maar gereguleerde CME - die zijn best doet om volgens de regels te spelen - komt op de negende plaats, met elke dag $0,33 miljard aan contracten die op deze derivatenbeurs worden verhandeld.


24/10/2020 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram