17 november 2020

Techgigant IBM, de wereldmarktleider in diensten met blockchain

IBM is uitgegroeid tot één van de grootste blockchainbedrijven ter wereld. Het volgende doel: transacties in multiplayer games en duurzame mode.

Techgigant IBM heeft een patent gekregen op een op blockchain gebaseerd consensusmodel dat bedoeld is voor gebruik bij het afhandelen van transacties binnen multiplayer games met een groot gebruikersbestand.

Het Amerikaanse patent, getiteld 'Gaming consensus protocol for blockchain', werd vorige week toegekend en stelt het model voor om een subset van de gebruikers van een game te kiezen om transacties te verifiëren, en vervolgens vanuit die subset een leider te kiezen om een blok te genereren en uit te zenden naar het blockchainnetwerk.

Waarin de gaming peers die het blok valideren hun eigen handtekening aan het blok hechten, is het proces van het beveiligen en verifiëren van de transacties ook een service, gebruikers die eraan bijdragen zullen ook een vergoeding kunnen krijgen.

Het patent schetst een systeem dat kan worden geïmplementeerd in multiplayer games met een groot gebruikersbestand, zoals Fortnite of Call of Duty: Warzone, waarbij een breed scala aan kleine transacties betrokken is.

Hoewel het gebruikers voorstelt om deel te nemen aan consensus voor het maken van transacties, merkt het ook op dat de uitvoering van smart contracts binnen het blockchainnetwerk blijft en alleen kan worden overgedragen als gebruikers over voldoende rekenkracht beschikken.

IBM richt zich op duurzame mode met een nieuw blockchain partnership

IBM's zoektocht naar het blockchain ecosysteem wordt verdiept met een nieuw partnerschap om toeleveringsketens in de textiel- en mode-industrie te volgen.

The Armonk, de in New York gevestigde techgigant, heeft maandag aangekondigd dat het samenwerkt met de Duitse textielfabrikant Kaya & Kato om een blockchainnetwerk te ontwikkelen dat de oorsprong van stoffen die in de mode-industrie worden gebruikt, volgt. Met de nieuwe applicatie kunnen leveranciers en klanten van Kaya & Kato identificeren waar hun stoffen worden verwerkt en kunnen ze elke stap van de productie- en distributieprocessen begrijpen. IBM zei:

"Het netwerk is ontworpen om transparantie te creëren over de oorsprong van kledingstukken, van de gebruikte vezels tot de voltooiing van het eindproduct, en om consumenten te laten weten dat hun kleding duurzaam is geproduceerd."

Het initiatief wordt met name ondersteund door het Duitse federale ministerie voor economische ontwikkeling.

IBM heeft duurzame kleding geïdentificeerd als een veelbelovende onderneming voor groei, vooral onder de jongere demografische groepen in Europa.

Een door IBM in opdracht van IBM uitgevoerd onderzoek door Morning Consult onder Europese consumenten wees uit dat 75% van de respondenten zegt bezorgd te zijn over verspilling in de mode-industrie. 64% geeft aan kleding te willen kopen als nieuwe technologieën duurzaamheidsclaims zouden kunnen verifiëren.

Supply chain -logistiek wordt al lang aangeprezen als één van de beste use cases voor blockchaintechnologie. Verbeterde traceerbaarheid, vooral bij de levering van voedsel en medicijnen, is de grootste drijfveer van blockchain-integratie.

Geschat wordt dat 20% van de kruideniers wereldwijd blockchaintechnologie zal gebruiken voor voedselveiligheid en traceerbaarheid tegen 2025.

Hoewel VeChain misschien wel het meest herkenbare blockchain-project is dat supply chain management aanpakt, proberen andere protocollen zoals WaltonChain, Wabi en Ambrosus deze ruimte ook te verstoren. In termen van marktkapitalisatie en prijsactie zijn cryptocurrencies in de toeleveringsketen relatief klein in vergelijking met andere branches zoals DeFi, smart contracts en oracles.

Wat IBM betreft, is het multinationale technologiebedrijf uitgegroeid tot de grootste blockchain-onderneming ter wereld. Onderzoek van analysebedrijf IDC noemt IBM de wereldwijde marktleider in blockchain-services, op de voet gevolgd door Accenture en Infosys.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

17/11/2020 - 04u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram