5 november 2020

Telegram moet $625.000 betalen na rechtszaak van het ‘GRAM’ handelsmerk

Telegram moet $625.000 betalen aan Lantah LLC - een klein cryptobedrijf dat het in 2018 heeft aangeklaagd wegens het gebruik van het ‘GRAM’ handelsmerk en de ticker.

Telegram Messenger Inc. is veroordeeld tot betaling van bijna $625.000 aan juridische kosten aan een klein cryptocurrency bedrijf dat het heeft aangeklaagd wegens het gebruik van de ‘GRAM’ cryptoticker en het handelsmerk ervan.

In een uitspraak van 2 november kende de districtsrechter Charles Breyer van de Verenigde Staten $618.240 aan advocaatkosten toe voor 1.030,4 uur werk, gefactureerd tegen $600 per uur. Lantah had een vergoeding gevraagd van $900 per uur, maar de rechter verlaagde de vergoedingen om aan het markttarief voor de diensten te voldoen.

Lantah ontving ook $6.737,35 aan kosten waar Telegram geen bezwaar tegen had.

Lantah LLC verdedigt de rechtszaak sinds mei 2018, nadat Telegram $ 1,7 miljard had opgehaald via een eerste tokenaanbieding (ICO) voor GRAM's - het native token van zijn Telegram Open Network blockchain-platform.

Telegram beschuldigde het bedrijf van schending van handelsmerken, oneerlijke concurrentie en valse oorsprongsbenaming omdat het probeerde zijn eigen GRAM-token te lanceren. Lantah lanceerde in juni 2018 een tegenzaak en beweerde dat het voorrang had op het handelsmerk door eind 2017 een aanvraag in te dienen bij het Amerikaanse patenten- en merkenbureau.

De rechtszaak werd in augustus van dit jaar echter vrijwillig stopgezet nadat Telegram in mei het TON-project had verlaten en een rechtszaak had beslecht die in juni was aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De uitspraak verplichtte dat de motie van Telegram om de zaak vrijwillig te seponeren, afhankelijk was van het betalen van alle advocaatkosten die Lantah in haar verdediging had gemaakt. Aangezien de rechtszaak zonder vooroordeel werd afgewezen, heeft Telegram het recht om toekomstige claims tegen Lantah over het GRAM-handelsmerk in te dienen.

In zijn schikking met de SEC stemde Telegram ermee in om de SEC in de komende drie jaar op de hoogte te stellen van digitale uitgiften.


5/11/2020 - 19u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram