x Oud archief

Telegram rolt cryptobetalingen uit via chat

cryptostheen 2 min lezen

Met een bericht op Twitter kondigde de instant messaging app aan dat ze het verzenden en ontvangen van cryptomunten via het token van The Open Network zouden uitrollen.

Dit is de zoveelste innovatie van Telegram, omdat het de allereerste applicatie voor berichten is die snelle, veilige en probleemloze betalingen met crypto mogelijk maakt.

The Open Network (TON) voegt nog een bot toe waarmee de miljoenen gebruikers van Telegram gemakkelijk cryptomunten kunnen versturen en ontvangen via chat. Het beste van alles is dat de transacties gratis zijn. Je kunt dus cryptobetalingen doen en ontvangen zonder enige vorm van transactiekosten, snel en direct tijdens het chatten.

TON wallet

Om deze geweldige functie te gebruiken, moeten gebruikers de wallet bot van Telegram downloaden en installeren. Met dat op zijn plaats, kunnen gebruikers volledig vrij crypto kopen met behulp van hun bankkaart en vervolgens overmaken of uitwisselen naar andere digitale portemonnees.

Met TON zijn cryptobetalingen vrij direct. Gebruikers hoeven geen lange wallet-adressen in te voeren en te wachten op bevestigingen. Volgens het bedrijf kunnen ze Bitcoin (BTC) of TON tokens naar andere gebruikers sturen door simpelweg op het portemonnee icoon te klikken in de messaging app.

Telegram is al sinds de oprichting actief in de cryptocurrency industrie. En nu onthullen ze een baanbrekende functie die een snellere, naadloze en betrouwbare manier mogelijk maakt om cryptomunten te verzenden en ontvangen in een bericht.

Juridische belemmeringen

The Open Network maakt gebruik van een proof-of-stake mechanisme en werd in 2017 opgericht voor DNS diensten, gedecentraliseerde diensten en snelle betalingen.

Telegram en TON hadden in mei 2020 een uitval vanwege een juridisch obstakel met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De SEC beschuldigde Telegram van het verkopen van niet-geregistreerde effecten met zijn Initial Coin Offering (ICO). Het agentschap diende een klacht in nadat de messaging app $1,7 miljard wist op te halen met een tokenverkoop.

Tot overmaat van ramp heeft een rechter in New York besloten het bedrijf niet toe te staan GRAM tokens te verdelen aan investeerders buiten de Verenigde Staten.

Na de afgang heeft men besloten TON toe te vertrouwen aan de TON Foundation. Het Open Network gaf gebruikers de instructie dat om TON te kunnen versturen met behulp van de nieuwe wallet bot, ze de nieuwste versie van de app geïnstalleerd moeten hebben.

Cryptobetalingen vereenvoudigen

Telegram wil transacties met cryptomunten vereenvoudigen om de massale adoptie wereldwijd aan te wakkeren.

Betalingen met de berichtenapplicatie en de cryptomunt bereikt de mainstream waardoor grensoverschrijdende betalingen goedkoper en sneller worden.

Het doel hier is om cryptobetalingen een onderdeel van het dagelijks leven te maken. Wat zeker een schot in de roos is voor gebruikers van het platform.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.