24 december 2021

Terra (LUNA) bereikt record met $20 miljard TVL, overtreft Binance Smart Chain

Terra wordt het tweede grootste DeFi netwerk in termen van de totale vergrendelde waarde na Ethereum.

Terra (LUNA), een open-source blockchainnetwerk voor stablecoins, heeft een historisch hoogtepunt bereikt van $20,03 miljard in totale vergrendelde waarde, of TVL (total value locked), verdeeld over 13 protocollen, volgens gegevens van DefiLlama. Op 1 december stond de TVL van Terra op $11,9 miljard, een stijging van 68% in minder dan een maand. Dit betekent dat gebruikers van DeFi in grote hoeveelheden investeren om beloningen te ontvangen uit staking of als liquiditeitsverschaffer.

TVL Terra (LUNA) // Bron: DefiLlama

De prijs van LUNA, het achterliggende token van Terra, is ook sterk gestegen en handelt tegen een waarde van $94,5 met een stijging van ongeveer 47% in een periode van 7 dagen, volgens gegevens van Coingecko. De munt heeft nu een totale marktkapitalisatie van bijna $34,5 miljard, waarmee het in de top 10 komt te staan van de grootste cryptomunten.

Historische prijsgrafiek van Terra (LUNA) // Bron: Coingecko

In termen van TVL, is Terra nu het op één na grootste DeFi netwerk onder Ethereum en boven Binance Smart Chain. Ter referentie, BSC heeft 225 producten in zijn DeFi ecosysteem en een TVL van $16,7 miljard, die de hele maand is gedaald, terwijl Ethereum $155,7 miljard aan TVL heeft.

Terra is een proof-of-stake blockchain die dient als een decentraal financieel netwerk gebouwd op de Cosmos SDK en Tendermint consensus. Gebruikers kunnen stablecoins op basis van de U.S. dollar aanmaken en die stablecoins omzetten in LUNA, de eigen staking en governance valuta van Terra.

Binnen het ecosysteem van Terra staat spaarprotocol Anchor (ANC) bovenaan de lijst van applicaties met de hoogste TVL, die op het moment van schrijven $8,7 miljard bedraagt. De recente activiteit door het team van ANC heeft hoogstwaarschijnlijk bijgedragen aan de waardestijging van Terra.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram