21 maart 2022

Terra (LUNA) gaat $10 miljard aan Bitcoin (BTC) kopen

Terra is één van de snelst groeiende blockchains van dit moment. Ogenschijnlijk uit het niets ontstaan, is het netwerk al snel een sterke rivaal geworden onder de leidende programmeringsplatformen in de crypto-industrie.

De mogelijkheden tot staking op Terra (LUNA) worden door miljoenen gebruikt, wat leidt tot miljarden dollars aan totale waarde die wordt vergrendeld (TVL). De oprichter van het Terra blockchainnetwerk, Do Kwon, heeft aangekondigd dat Terra is begonnen met het kopen van Bitcoin (BTC) om als reserves te dienen.

Bitcoin wordt vaak ‘digitaal goud’ genoemd. Dit komt omdat het digitale activum wordt gezien als een betere ’store of value’ in vergelijking met zijn fysieke tegenhanger, goud. In de loop der jaren is BTC uitgegroeid tot één van de meest efficiënte opslagplaatsen van waarde, waardoor steeds meer mensen ervoor kiezen hun vermogen op te slaan in de cryptomunt in plaats van te kiezen voor het eeuwenoude goud.

Het is in hetzelfde idee dat Terra heeft gekozen om zijn reserves in Bitcoin aan te houden. In een tweet kondigde Kwon aan dat het netwerk BTC koopt voor zijn reserves. Deze reserves dienen als back-up voor de stablecoin TerraUSD (UST), die ondertussen op grote schaal wordt gebruikt voor staking op het netwerk. (19% APY)

De oprichter onthulde dat Terra van plan was om voor meer dan $10 miljard aan BTC te kopen om als reserve te dienen voor dit token. Hij noemde deze stap iets dat een nieuw monetair tijdperk van ‘de Bitcoin standaard’ zal inluiden.

Blijkbaar is dit niet alleen een idee waar aan gewerkt wordt. Volgens Kwon koopt Terra al Bitcoin, wat hij bevestigde met de woorden: "Ik begrijp het onderscheid niet. We kopen al Bitcoin." UST dat al is uitgegroeid tot een marktkapitalisatie van meer dan $15 miljard heeft een gestage reserve nodig om de waarde in balans te houden. Dat is waar de reserves om de hoek komen kijken.

Kwon legde verder uit dat BTC in de reserves zal worden gebruikt om de UST aflossingen op korte termijn te stutten, naast het feit dat het zal worden gebruikt als een gedecentraliseerde forexreserve.

Terra is in een korte tijd snel gegroeid. Het netwerk heeft grote concurrenten als BSC (BNB) en Avalanche (AVAX) snel ingehaald wat betreft de totale waarde die op het netwerk is vergrendeld (TVL). Gegevens van DefiLlama tonen aan dat de TVL van Terra op $26,94 miljard staat, terwijl BSC en Avalanche een TVL hebben van respectievelijk $12,31 miljard en $10,98 miljard. Dit maakt Terra het op één na grootste DeFi platform volgens TVL, na Ethereum (ETH) met een torenhoge TVL van $122,79 miljard.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram