x Oud archief

Terra (LUNA) lanceert nieuwe blockchain na turbulente periode

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een officieel bericht van Terra (LUNA) is block 1 van de gloednieuwe Terra blockchain officieel geproduceerd. Er staat dat houders die in aanmerking komen voor de LUNA airdrop nu hun saldo’s kunnen bekijken op de nieuwe chain.

Om de mijlpaal te vieren, schreef Terra: “Vandaag markeert het begin van het volgende hoofdstuk voor de Terra community; één waarin ons potentieel geen grenzen kent en onze collectieve creativiteit tot bloei kan komen.”

Hoewel Terra hoopvol lijkt te zijn over het succes van dit nieuwe netwerk, delen niet velen hun optimisme.

Miljardair Mark Cuban goot eerder koud water over de nieuwe Terra blockchain voorafgaand aan de lancering. De pogingen om de mislukte blockchain te herstellen zijn ook bekritiseerd door Billy Markus, de maker van Dogecoin (DOGE), die beweert dat het alleen “domme gokkers” zal aantrekken.

Felix Hartmann, managing partner van Hartmann Capital, vertelde aan CNBC:

“Er is een groot vraagteken. Of dat succesvol zal zijn, zal veel afhangen van het heropbouwen van het vertrouwen met investeerders en ontwikkelaars.”

Het nieuwe initiatief is volgens Hartmann de moeite waard om in de gaten te houden omdat het waarschijnlijk vanaf de begane grond zal beginnen, maar het zal ook veel slijpwerk vergen van de oprichters omdat ze geen marktwaarderingen van miljarden dollars meer zullen hebben. “Het is dus iets om in de gaten te houden,” concludeert Hartman, “maar misschien zal de echte bloei – als het ooit gebeurt – pas over een jaar of twee plaatsvinden, zeker niet deze maand.”

Naast de algemene bezorgdheid van veel marktdeelnemers, doemen er ook belemmeringen op van regelgevende aard. Stablecoins hebben de wereldwijde aandacht van regelgevers getrokken om redenen zoals een gebrek aan transparantie in de handel van stablecoins en de reserves die ze ondersteunen, evenals het vertrouwen dat marktspelers erop hebben om de handel in andere protocollen mogelijk te maken.

Het ecosysteem van Terra (LUNC) stortte afgelopen maand in elkaar nadat het de dollarwaarde verloor van Terra UST (USTC). Na een ongeziene ineenstorting verloor de oorspronkelijke LUNA cryptomunt zijn volledige waarde.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.