27 april 2021

Tesla boekt enorme winst door de verkoop van Bitcoin in het eerste kwartaal

In februari kondigde Tesla, het bedrijf onder leiding van Elon Musk, aan dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht.

Tesla (NASDAQ:TSLA) verkocht een deel van zijn Bitcoin (BTC) in het eerste kwartaal van 2021 en genereerde een netto-opbrengst van $272 miljoen, meldde de Amerikaanse producent van elektrische auto's, vrachtauto's, zonnedaken en systemen voor energieopslag voor o.a. huizen, industrie en elektriciteitsnetten.

In een 30 pagina's tellende diapresentatie die de financiële kwartaalresultaten vergezelde, merkte Tesla een "positieve impact" van $101 miljoen op als gevolg van de verkoop van Bitcoin.

In zijn driemaandelijkse overzicht zei het bedrijf dat "opbrengsten uit de verkoop van digitale activa" werden geschat op $272 miljoen.

Het technologiebedrijf haalde in februari de krantenkoppen na de onthulling van een strategische aankoop van $1,5 miljard aan BTC. Dat was destijds 7,7% van Tesla's bruto kaspositie. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het Bitcoin zal accepteren als betaling voor zijn auto's zonder het noodzakelijkerwijs om te zetten in fiat-valuta.

Naast zijn cryptocurrency-activiteit boekte Tesla tijdens het eerste kwartaal een nettowinst van $438 miljoen, wat een nieuwe recordhoogte markeert. De winst per aandeel was 93 cent bij een omzet van $10,39 miljard. Het door Elon Musk geleide bedrijf zei ook dat het verwacht dat de groei van het aantal voertuigen dit jaar meer dan 50% zal bedragen, wat een minimum aantal leveringen van ongeveer 750.000 voertuigen impliceert voor 2021.

In het kwartaaloverzicht van Tesla zei Chief Financial Officer Zach Kirkhorn:

"Tesla is continu aan het observeren hoe de markt zich ontwikkelt en luistert naar wat klanten te zeggen hebben, maar als we erover nadenken in combinatie met onze kasreserves vanuit een bedrijfsperspectief, zijn we best tevreden met hoeveel liquiditeit er is op de Bitcoin-markt."

Kirkhorn voegde ook toe dat Tesla "op lange termijn gelooft in de waarde van Bitcoin, dus het is onze bedoeling om op lange termijn vast te houden wat we hebben en door te gaan met het verzamelen van Bitcoin uit transacties van onze klanten terwijl ze voertuigen kopen."


27/04/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram