x Oud archief

Testfase voor stemmen op afstand via blockchain begint binnenkort in India

cryptostheen 1 min lezen

Binnenkort beginnen de proeven met blockchain-ondersteund stemmen in India, waardoor kiezers van buiten hun eigen provincie stembiljetten kunnen doorsturen.

Hoofdverkiezingscommissaris Sunil Arora zei dat onderzoek met behulp van de allernieuwste technologie al was begonnen en dat er in de zeer nabije toekomst een testfase zou worden gelanceerd, zoals gerapporteerd door The Wire.

De verkiezingscommissie uit India werkte samen met onderzoekers van het Indian Institute of Technology Madras bij het creëren van een veilige manier om identiteiten te verifiëren en het stemmen vanuit afgelegen regio’s van het land en daarbuiten mogelijk te maken. Op dezelfde dag bevestigde Arora een voorstel dat Indiërs die in het buitenland wonen de kans zou geven om mee te stemmen.

Het blockchain-aspect van het systeem zou gepersonaliseerde elektronische stembiljetten creëren die door de blockchain worden gegenereerd zodra de identiteit van een kiezer is geverifieerd. Daaropvolgende stemmen worden vervolgens versleuteld, waardoor een blockchain hash ontstaat, legde de voormalige senior vice-verkiezingscommissaris Sandeep Saxena uit.

“Nadat de identiteit van een kiezer door het systeem is vastgesteld, wordt een gepersonaliseerd elektronisch stembiljet op de blockchain gegenereerd. Wanneer de stem is uitgebracht, wordt het stembiljet veilig versleuteld en ontstaat er een blockchain hash. Deze hashtag-melding wordt naar verschillende belanghebbenden gestuurd, in dit geval de kandidaten en politieke partijen.”

Saxena legde uit dat het systeem niet is ontworpen om mensen thuis te laten stemmen. In plaats daarvan zouden ze nog steeds samen moeten komen in een aangewezen stembureau, alleen niet in het stembureau waarin ze zijn geregistreerd.

Saxena benadrukte het vroege stadium waarin het project zich nog bevond en zei dat kiezers die gebruik willen maken van deze stemprocedure dit waarschijnlijk van tevoren moeten regelen.

Aan de andere kant van de wereld werden de twee meest recente verkiezingen in de Verenigde Staten ontsierd door ongegronde beschuldigingen van stemmanipulatie, hetzij door Russische samenspanning of door vervalste stemtelling. De opkomst van blockchaintechnologie te midden van dergelijke furore heeft ertoe geleid dat sommigen suggereren dat het vermogen om cryptocurrencies te beveiligen ook kan worden toegepast op het verkiezingsproces.

Blockchain is de afgelopen jaren populair geworden vanwege het nut ervan in een aantal reguliere processen, zoals bij de distributie van goederen.


25/01/2021 – 22u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.