x Oud archief

Tether en Bitfinex vragen opnieuw 30 dagen om kritisch bewijs te leveren tegen rechtszaak

cryptostheen 2 min lezen

iFinex Inc – het moederbedrijf van cryptocurrency exchange Bitfinex en uitgever van de stablecoin Tether (USDT) – heeft het Hooggerechtshof van New York geschreven met het verzoek om de aanstaande proefdatum nog verder uit te stellen.

Volgens een aanvraag ingediend bij de rechtbank in New York op 19 januari, verzocht de juridisch adviseur van iFinex Inc nog eens 30 dagen om de documenten voor te leggen die werden geëist door het Office of the Attorney General (OAG).

Het productieproces van het document zou op 15 januari voltooid zijn – een datum die zelf een verlenging was van de oorspronkelijke deadline van 16 december. Juridisch adviseur van de beklaagde, Charles Michael, zei dinsdag in de rechtbank dat een “substantieel deel” van het materiaal al aan de OAG was overgedragen, maar dat er nog “aanvullende overeenkomende items” waren die nog moesten worden uitgezocht.

In de indiening werd opgemerkt dat, naast de tijd die het zal kosten om de documenten in kwestie te produceren, ook extra tijd zal moeten worden gereserveerd voor de OAG om het belang ervan te analyseren. De aanvraag luidt als volgt:

“De partijen hebben nog een paar weken nodig om de aanvullende informatie te produceren, zodat OAG de productie kan beoordelen en verder met elkaar kan overleggen of er verdere procedures nodig zijn.”

De voortdurende juridische strijd gaat terug tot april 2019, toen de procureur-generaal van New York beweerde dat Bitfinex had geprobeerd het verlies van $850 miljoen aan geld van klanten te dekken door illegale leningen aan te nemen van Tether, waarmee het de uitvoerende leiding deelt. De beklaagden zouden ook illegale effecten hebben aangeboden.

Het onderzoek door de NYAG had eerder aangetoond dat niet meer dan 74% van de Tether stablecoins daadwerkelijk werd ondersteund door echte kasreserves. Dit heeft tot op heden niet verhinderd dat meer dan $24 miljard aan USDT wordt uitgegeven, en de stablecoin nog steeds dagelijks is betrokken bij het grootste volume van de spotmarkt op de cryptomarkt.

Chief Technology Officer van Bitfinex, Paulo Ardoino, ging onlangs in discussie op Twitter om waarnemers eraan te herinneren dat Tether geregistreerd en gereguleerd was onder het Financial Crimes Enforcement Network, en dat elke suggestie dat USDT een beleggingsfonds (security) vertegenwoordigde slechts een voorbeeld was van angst, twijfel en onzekerheid (FUD).

Aanvullend op het nieuws vertelde Bitfinex General Counsel Stuart Hoegner dat:

“Elk Tether token (USDt) wordt voor 100% gedekt door onze reserves, waaronder traditionele valuta en kasequivalenten, daarnaast kan het ook andere activa en vorderingen bevatten uit leningen die Tether aan derden heeft verstrekt.”

Hoegner bleef herhalen: “We hebben al onze verplichtingen tegenover het kantoor van AG onder 354 Order volledig en op tijd nagekomen. Bitfinex en Tether hebben ongeveer 2,5 miljoen pagina’s aan materiaal aangeleverd. We verwachten dat dit enige tijd zal duren voordat het kantoor van New York AG dit kan herzien. Bovendien waren er aanvullende items die uit onze besprekingen met AG de afgelopen weken naar voren zijn gekomen. We zullen, net als voorheen, die aanvullende overeengekomen materialen op tijd aanleveren.”

Gezien de beweringen van de invloed van Tether bij het opdrijven van de prijs van Bitcoin (BTC) en de omvang van het dagelijkse gebruik door investeerders en handelaars in cryptocurrencies, vrezen sommigen dat een eventuele negatieve uitkomst voor iFinex Inc grote schade kan aanrichten aan de waarde van BTC en de rest van de cryptocurrency-markt.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”USDT~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/usdt/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

21/01/2021 – 01u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.