x Oud archief

Tether is van plan een nieuwe versie van USDT te lanceren op Polkadot en Kusama

cryptostheen 2 min lezen

Tether Operations Limited (Tether), het bedrijf dat de grootste stablecoin uitgeeft op basis van marktkapitalisatie, heeft aangekondigd dat het van plan is om Tether tokens (USDT) op het netwerk van Polkadot (DOT) te lanceren.

Voordat USDT op Polkadot wordt gelanceerd, gaat het live op Kusama, dat momenteel dienst doet als kanarie- / testnetwerk (of pre-productieomgeving) voor Polkadot.

Het volgende diagram van de Polkadot Wiki vergelijkt enkele van de verschillen tussen Polkadot en Kusama:

Verschil tussen Polkadot en Kusama // Bron: Polkadot Wiki

Volgens het persbericht van Tether is “de lancering van USDT op Polkadot in afwachting van de vorming van parachains.” Het doel is dat USDT de allereerste stablecoin op het Polkadot blockchainnetwerk wordt. Omdat parachains eerst op Kusama worden gelanceerd, zal USDT daar live gaan voordat ze op Polkadot kunnen worden gelanceerd.

Paolo Ardoino, CTO bij Tether, zei het volgende:

“We zijn verheugd om USDT op Polkadot te lanceren en zijn groeiende en levendige community toegang te bieden tot de meest liquide, stabiele en vertrouwde stablecoin in de digitale tokenruimte.”

“Polkadot is één van de meest opwindende projecten in het ecosysteem van digitale tokens en we verwachten dat het Tether token klaar zal zijn voor de aansturing van het opkomende DeFi ecosysteem van Polkadot.

“Polkadot, met zijn parachain-structuur, kan de komende jaren aanzienlijk groeien. Deze groei wordt gedreven door de hoge schaalbaarheid.”

USDT “werkt met een diversiteit aan verschillende blockchains, waaronder Algorand, Bitcoin Cash’s Simple Ledger Protocol (SLP), Ethereum, EOS, Liquid Network, Omni, Tron en Solana.”

Polkadot Parachains

Het parachain-model van Polkadot is ontworpen met de overtuiging dat op het internet van de toekomst veel verschillende soorten blockchains zullen samenwerken. Net zoals de huidige versie van internet voorziet in verschillende behoeften, moeten blockchains een verscheidenheid aan diensten kunnen leveren: de ene keten/chain kan ontworpen zijn voor gaming, een andere voor identiteitsbeheer, een andere voor financiën, enz.

Om deze reden stelt Polkadot geen andere criteria aan het ontwerp van de parachain dan dat ze aan de Polkadot validators moeten kunnen aantonen dat elk blok van de parachain het afgesproken protocol volgt. Deze flexibiliteit betekent dat elke parachain zijn eigen ontwerp, token en governance-proces kan hebben, geoptimaliseerd voor zijn specifieke use-case(s). Parachains kunnen worden gebruikt als openbare of particuliere netwerken, als ondernemingen of gemeenschappen, als platforms voor anderen om applicaties te bouwen bovenop en / of als algemeen belang (“common goods”) ten behoeve van het hele Polkadot-ecosysteem, naast een breed scala aan andere modellen.


[mcrypto id=”8432″]

07/04/2021 – 15u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.