23 februari 2022

Tether onthult dat aangehouden reserves voor zijn USDT stablecoin de verplichtingen overtreffen

De uitgever van 's werelds meest gebruikte stablecoin heeft in het laatste kwartaal van 2021 zijn investeringen in handelspapieren en depositocertificaten verminderd met 21%.

Tether (USDT) heeft zijn belangen in schuldbewijzen met $6,2 miljard verminderd in het laatste kwartaal van 2021, volgens zijn laatste attest.

De grootste stablecoin uitgever verminderde zijn activa gehouden in commercial papers (verhandelbare schuldbekentenissen) van $30,5 miljard in de periode eindigend in september tot $24,2 miljard in december. Tether verminderde ook drastisch zijn contante activa, van $7,2 miljard naar $4,2 miljard.

In plaats daarvan heeft het bedrijf het grootste deel van zijn reserves toegewezen aan staatsobligaties, waarbij de activa in verhandelbare, kortlopende overheidsschulden bijna zijn verdubbeld van $19,4 miljard naar $34,5 miljard.

Het rapport categoriseert alle $24,2 miljard aan commercial papers als "Cash & Cash Equivalents & Other Short-Term Deposits & Commercial Paper”, hoewel slechts $13,4 miljard van dat bedrag binnen 90 dagen vervalt. Volgens de algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen (GAAP) zijn kasequivalenten eigenlijk beleggingen met looptijden van drie maanden of minder.

Het recente betrouwbaarheidsattest is de eerste die is geautoriseerd door accountantskantoor MHA Cayman, dat eerder dit jaar aankondigde Tether als klant te zullen overnemen. MHA Cayman is een dochteronderneming van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde kantoor MHA MacIntyre Hudson, dat onlangs op de radar van de U.K. Financial Reporting Council heeft gestaan voor audits die het bedrijf in 2018 en 2019 heeft uitgegeven.

Als onderdeel van zijn schikking met de New York Attorney General in februari 2021, is Tether verplicht om driemaandelijkse verklaringen van zijn activa en passiva vrij te geven als een manier om transparanter te zijn als het gaat om wat er precies achter zijn stablecoin zit. De NYAG had beweerd dat Tether en zusterbedrijf Bitfinex hadden geprobeerd om het verlies van ongeveer $850 miljoen aan fondsen te verdoezelen.

In juni 2021 werd er een verzoek ingediend, waarin de NYAG werd gevraagd om de uitsplitsingen van de reserves van Tether vrij te geven tijdens het onderzoek van het agentschap naar de uitgever. Tether heeft het verzoek aangevochten met de bewering dat het vrijgeven van deze informatie zou resulteren in het openbaar maken van zijn bedrijfseigen commerciële processen.

Tether bracht zijn eerste rapport uit in maart 2021, waarin het bedrag van zijn activa en passiva werd onthuld. Toen werd ongeveer 50% van zijn reserves aangehouden in kortlopende schuldbewijzen, vergeleken met 30,1%.

De stablecoin uitgever heeft per december 2021 in totaal $78,6 miljard aan activa, een stijging ten opzichte van $41 miljard op 31 maart 2021.

USDT wordt gebruikt door cryptobeleggers die de volatiliteit van andere cryptomunten willen vermijden. Het wordt verondersteld de waarde 1 op 1 met de Amerikaanse dollar te handhaven.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram