31 maart 2021

Tether stablecoin wordt volledig gedekt, volgens een nieuw rapport

De reserves van Tether voor zijn USDT stablecoin overschrijden het bedrag dat nodig is om de digitale tokens in te wisselen, aldus het accountantskantoor Moore Cayman.

Tether Holdings Limited, een bedrijf achter 's werelds grootste stablecoin Tether (USDT), heeft een advies uitgebracht om te bevestigen dat Tether tokens volledig worden ondersteund door zijn reserves.

In een verklaring die dinsdag op Twitter werd gedeeld, verstrekte Tether het Consolidated Reserves Report of CRR van het bedrijf, vergezeld van een verzekeringsrapport van het boekhoudnetwerk Moore Cayman.

Het accountantsrapport, ondertekend op 26 maart, beoogt de juistheid van de CRR van Tether.

"Naar onze mening is de CRR zoals opgesteld door het management van Tether Holdings Limited Group vanaf februari 2021 om 23:59 uur UTC, gepresenteerd in overeenstemming met de daarin uiteengezette criteria, in alle materiële opzichten correct," luidt het verzekeringsrapport.

Het rapport stelt verder dat de reserves van Tether voor de USDT stablecoin groter zijn dan het bedrag dat nodig is om de digitale tokens in te lossen, aangezien de geconsolideerde totale passiva $35,2 miljard bedragen, terwijl de geconsolideerde totale activa "ten minste" $35,3 miljard bedragen.

Moore Cayman merkte op dat haar mening beperkt is tot USDT, aangezien informatie over de door goud gedekte XAUT stablecoin van Tether "niet onder de reikwijdte van onze opdracht is gevallen."

Moore Cayman levert auditdiensten aan bedrijven en fondsen in verschillende rechtsgebieden, waaronder offshore-rechtsgebieden zoals de Kaaimaneilanden en de Britse Maagdeneilanden, evenals Delaware, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en vele andere.

“Tether is altijd volledig gedekt geweest, en de gegevens die we vandaag beschikbaar hebben gesteld, bevestigen dit nogmaals. Als leider in de groeiende cryptocurrency industrie blijven we ons inzetten om één ​​van de meest transparante stablecoins te blijven,” schreef Tether Holdings.

"We zijn van plan om in de toekomst periodiek attesten vrij te geven", vertelde Stuart Hoegner, general counsel voor Tether en cryptocurrency exchange Bitfinex. Hij voegde eraan toe dat de CCR op 26 maart werd uitgevoerd en dus pas eind vorige week beschikbaar was.

De 1: 1 koppeling van USDT met de Amerikaanse dollar is lange tijd het onderwerp geweest van enige kritiek, waarbij velen de geldigheid van de gedekte reserves in twijfel trokken.

In februari ondergingen Tether en zijn zusterfirma Bitfinex een schikking met het kantoor van de procureur-generaal van New York over beweringen dat het bedrijf een verkeerde voorstelling gaf van de mate waarin USDT werd gedekt door onderpand in de vorm van fiatgeld. Als onderdeel van de schikking dwongen de New Yorkse toezichthouders de bedrijven om $18,5 miljoen te betalen voor geleden schade en zich te onderwerpen aan periodieke rapportage van hun reserves.


31/03/2021 - 17u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram