22 mei 2022

Tether toont $82 miljard aan reserves om FUD te bestrijden

Tether is de grootste uitgever van stablecoins, met meer dan 74 miljard dollar aan tokens in omloop en goed voor bijna de helft van alle transacties op gecentraliseerde beurzen.

De ineenstorting van Terra (LUNA) en UST, die iets meer dan een week geleden plaatsvond, veroorzaakte paniek onder de stablecoins in de cryptomarkt. Sommige van hen, zoals USDC en BUSD, gedroegen zich behoorlijk goed en handelden met een premie. Anderen, zoals USDN, DEI en Tether (USDT), stonden onder zware druk, voornamelijk vanwege het gebrek aan vertrouwen van gebruikers.

Het lijkt erop dat USDT, als één van de meest populaire stablecoins, deze marktturbulentie rustig zou moeten overleven en als veilige haven in crypto zou moeten fungeren voor de fondsen van investeerders. Het publiek vertrouwt Tether echter nog steeds niet volledig, vanwege de aanvaringen met de Amerikaanse SEC en zijn reserves die de digitale munt ondersteunen.

De situatie is ook verslechterd door het hoge aandeel van verhandelbare schuldbewijzen in de door Tether Holdings in december 2021 gepubliceerde reserves. Het probleem met schuldbewijzen is dat ze veel minder liquide zijn en in een financiële crisis zou het niet zo gemakkelijk zijn om ervan af te komen.

Tether is hier regelmatig voor gewaarschuwd door experts en de CTO van Tether is het met hen eens, door te verklaren dat het bedrijf hun belangen in deze effecten verminderen en de blootstelling van Amerikaanse staatsobligaties verhogen.

Tether stelt zijn gebruikers gerust en schakelt FUD uit

Tenslotte heeft Tether op 19 mei zijn rapport vrijgegeven, dat een daling van 17% kwartaal-op-kwartaal laat zien in commercial papers van $24,2 miljard naar $19,9 miljard.

Uitgevoerd door onafhankelijke accountants MHA Cayman, geeft het attest de activa van de investeringsgroep per 31 maart 2022 als volgt weer:

  • Totale activa bedraagt ten minste $82.424.821.101
  • Activa van de groep overschrijdt haar passiva
  • Reserves van de groep tegen uitgegeven digitale tokens overschrijden het bedrag dat nodig is om ze terug te betalen
  • Activa vertonen een aanzienlijke daling van de gemiddelde looptijd met een focus op activa met een kortere looptijd
  • Het rapport weerspiegelt ook een toename van de beleggingen van de groep in de fiatmarkt en Amerikaanse staatsobligaties, die stegen van $34,5 miljard tot $39,2 miljard, een stijging van meer dan 13%.

Paolo Ardoino, de CTO van Tether, gaf ook commentaar op het rapport en zei dat de afgelopen week een duidelijk voorbeeld is van de sterkte en veerkracht van USDT.

Bij deze blijkt dus opnieuw dat de stablecoin volledig is gefinancierd en de samenstelling van zijn reserves solide, conservatief en liquide zijn.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram