Web3 / Alts

Tether (USDT) nadert marktkapitalisatie van $100 miljard, stijgt met meer dan $10 miljard in drie maanden

Stablecoin uitgever Tether (USDT) staat op het punt om een marktkapitalisatie van $100 miljard te bereiken, na een opmerkelijke stijging van ongeveer $10 miljard in de afgelopen drie maanden.
cryptostheen 1 min lezen
Tether (USDT) nadert marktkapitalisatie van $100 miljard, stijgt met meer dan $10 miljard in drie maanden
Tether (USDT) nadert marktkapitalisatie van $100 miljard, stijgt met meer dan $10 miljard in drie maanden

Recente gegevens onthullen een aanzienlijke groei in USDT's totale marktkapitalisatie, die steeg van $84 miljard op 15 oktober tot meer dan $95 miljard op 24 januari.

In reactie op beschuldigingen van een aan de Verenigde Naties (VN) gelieerde instantie die USDT ervan beschuldigt vaak te worden gebruikt voor het witwassen van geld en fraude in bepaalde Aziatische regio's, verdedigde de uitgever van stablecoin zichzelf vorige week.

Het Bureau voor Drugs en Misdaad van de Verenigde Naties (UNODC) publiceerde een rapport waarin werd beweerd dat kwaadwillenden in Oost- en Zuidoost-Azië de voorkeur geven aan het gebruik van USDT op de Tron (TRX) blockchain vanwege de vermeende betere anonimiteit, lagere kosten en grotere stabiliteit van Tether.

In tegenstelling tot deze beweringen weerlegt Tether de beschuldigingen en beweert dat het inzetten van USDT voor illegale doeleinden een uitdaging is, gezien de samenwerking met verschillende wetshandhavingsinstanties voor het volgen en monitoren van transacties.

Tether blijft bitcoin accumuleren en heeft zijn reserves van het grootste digitale activum ter wereld opgetrokken tot $2,65 miljard.

In augustus bezat Tether slechts $1,6 miljard aan bitcoin, waarmee het op dat moment wereldwijd de 11e grootste bezitter van BTC was.

Momenteel bedragen de bezittingen in bitcoin van Tether ongeveer 66.450 BTC, zoals gerapporteerd door Bitcointreasuries.org.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.