x Oud archief

Tezos "Delphi" upgrade gaat live met snellere transacties en lagere kosten

cryptostheen 1 min lezen

De Tezos blockchain werd voor het eerst aangekondigd in 2017 en was destijds één van de grootste initiële muntenaanbiedingen (ICO’s). Het mainnet is actief sinds mid 2018 en heeft in deze periode geen enkel probleem gehad (zowel qua veiligheid als technisch).

Een belangrijke voordeel van Tezos is het on-chain governance model, waarmee houders van het native XTZ token netwerkupgrades en -functies kunnen voorstellen, op bestaande voorstellen kunnen stemmen en de functionaliteit van het protocol kunnen verbeteren.

Met de naam “Delphi” is er een verbetering voor het aantal transacties per seconde (tps) dat het netwerk aankan, terwijl de netwerkkosten (transaction fees) en de opslagkosten met een factor 4 worden verlaagd. Deze veranderingen helpen het beter te positioneren dan Ethereum voor ontwikkelaars die gedecentraliseerde applicaties willen bouwen (dApps) bovenop een bestaande blockchain.

Als onderdeel van Delphi bevatten de blokken van het netwerk nu driemaal zoveel transacties voor overdrachten van de ene Tezos wallet naar de andere. FA2 tokens, die op Tezos worden ingezet, zullen op dezelfde manier 4x hogere snelheden voor overdrachten zien.

Slimme contracten (smart contracts) op Tezos werken ook tot tien keer sneller voor “interne” oproepen, wat zorgt voor een sneller netwerk over de hele lijn. Ondertussen zullen extra voordelen van de upgrade het ook mogelijk maken om complexere en grotere smart contracts op Tezos te implementeren.

De upgrades komen op een moment dat blockchains zoals Binance, Tron en Neo betere netwerken bieden (in termen van snelheid en schaalbaarheid) voor ontwikkelaars die DeFi-producten en dApps bouwen. Maar het is onmogelijk te zeggen of de markt binnenkort meer door Tezos gebouwde DeFi projecten zal zien.


[cryptocurrency_widget type=”button-link” template=”inverted” color=”black” assets=”XTZ~USD” url=”https://dutchcryptonews.com/coins/xtz/” target=”_self” markup=”{logo} {name} {price_to}” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

12/11/2020 – 20u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.