12 november 2020

Tezos "Delphi" upgrade gaat live met snellere transacties en lagere kosten

De vierde upgrade naar het Tezos netwerk ging eerder vandaag live in blok 1.212.417, volgens een tweet van Tezos Foundation.

De Tezos blockchain werd voor het eerst aangekondigd in 2017 en was destijds één van de grootste initiële muntenaanbiedingen (ICO’s). Het mainnet is actief sinds mid 2018 en heeft in deze periode geen enkel probleem gehad (zowel qua veiligheid als technisch).

Een belangrijke voordeel van Tezos is het on-chain governance model, waarmee houders van het native XTZ token netwerkupgrades en -functies kunnen voorstellen, op bestaande voorstellen kunnen stemmen en de functionaliteit van het protocol kunnen verbeteren.

Met de naam "Delphi" is er een verbetering voor het aantal transacties per seconde (tps) dat het netwerk aankan, terwijl de netwerkkosten (transaction fees) en de opslagkosten met een factor 4 worden verlaagd. Deze veranderingen helpen het beter te positioneren dan Ethereum voor ontwikkelaars die gedecentraliseerde applicaties willen bouwen (dApps) bovenop een bestaande blockchain.

Als onderdeel van Delphi bevatten de blokken van het netwerk nu driemaal zoveel transacties voor overdrachten van de ene Tezos wallet naar de andere. FA2 tokens, die op Tezos worden ingezet, zullen op dezelfde manier 4x hogere snelheden voor overdrachten zien.

Slimme contracten (smart contracts) op Tezos werken ook tot tien keer sneller voor "interne" oproepen, wat zorgt voor een sneller netwerk over de hele lijn. Ondertussen zullen extra voordelen van de upgrade het ook mogelijk maken om complexere en grotere smart contracts op Tezos te implementeren.

De upgrades komen op een moment dat blockchains zoals Binance, Tron en Neo betere netwerken bieden (in termen van snelheid en schaalbaarheid) voor ontwikkelaars die DeFi-producten en dApps bouwen. Maar het is onmogelijk te zeggen of de markt binnenkort meer door Tezos gebouwde DeFi projecten zal zien.


12/11/2020 - 20u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram