x Oud archief

Thailand gaat gebruik van cryptomunten bij betalingen officieel reguleren

cryptostheen 1 min lezen

In een gezamenlijk persbericht hebben de Bank of Thailand (BOT), de Securities and Exchange Commission (SEC) en het Ministerie van Financiën (MOF) verklaard dat het gebruik van cryptomunten als betaalmiddel een bedreiging vormt voor de financiële sector van het land.

De instanties erkenden het wijdverbreide gebruik van digitale valuta als betaalmiddel, maar de toezichthouders moeten zich richten op de bescherming van de consument.

Verder verklaarden de toezichthouders dat ze de voordelen en tekortkomingen van digitale valuta bij betalingen hadden bekeken en dat de risico’s van prijsvolatiliteit, cybercriminaliteit, gegevensprivacy en witwaspraktijken eruit sprongen. De verklaring luidde:

“Door het bewust worden van dergelijke risico’s en implicaties, zullen toezichthouders overwegen hun bevoegdheid uit te oefenen in overeenstemming met de relevante wettelijke kaders om de wijdverspreide adoptie van cryptomunten als betaalmiddel voor goederen en diensten te beperken.”

De regelgeving zal naar verwachting gericht zijn op bepaalde munten, terwijl ook rekening wordt gehouden met het belang van financiële innovatie.

Volgens de Thaise secretaris-generaal van de SEC, Ruenvadee Suwanmongkol, is het agentschap niet alleen verplicht om de industrie te reguleren, maar ook om de ontwikkeling van bedrijven in digitale activa te bevorderen, naast consumentenbescherming.

De regelgevers hebben echter niet onthuld wanneer de regelgeving naar verwachting zal worden onthuld.

Met Thailand in opkomst als een kritische speler in de cryptomarkt, heeft het land zich de laatste tijd steeds meer gericht op het maken van nieuwe wetten.

Onlangs was het ministerie van financiën van het land van plan om een vermogenswinstbelasting van 15% in te voeren op winsten uit de handel in cryptomunten.

Daarnaast heeft de BOT in december banken gewaarschuwd tegen de directe betrokkenheid bij handelsplatforms voor crypto-activa. De bank noemde risico’s zoals marktvolatiliteit.

De groei van crypto in het land wordt benadrukt door een rapport van de SEC van november 2021 waaruit bleek dat transacties met digitale activa 205 miljoen baht ($6 miljoen) bedroegen. In die maand registreerde Bitcoin (BTC) de laatste all-time high van $69.000.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.