24 maart 2022

Thailand verbiedt vanaf april het gebruik van digitale activa als betaalmiddel

Thailand heeft regels uitgevaardigd om vanaf 1 april te verbieden dat digitale activa worden gebruikt om voor goederen en diensten te betalen, aldus de toezichthouder van het land.

Deze maatregel sluit aan bij eerdere besprekingen tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Bank of Thailand (BOT) over de noodzaak om dergelijke activiteiten van exploitanten van digitale activa te reguleren, aangezien deze volgens de toezichthouders van invloed kunnen zijn op de financiële stabiliteit en de economie van het land als geheel.

Exploitanten van digitale activa die dergelijke diensten aanbieden, moeten binnen 30 dagen na de ingangsdatum voldoen aan de nieuwe regels, aldus de SEC.

De BOT heeft herhaaldelijk gezegd dat het geen cryptomunten als betalingen ondersteunt. Het heeft later een briefing gehouden over regelgevende richtlijnen voor dienstverleners en banken in digitale activa.

De toezichthouder voegde eraan toe dat hij het gebruik van cryptomunten voor beleggingsdoeleinden niet verbiedt.

In januari waarschuwde de Indonesische toezichthouder financiële bedrijven ook om geen cryptomunten aan te bieden en te verkopen, terwijl het gebruik ervan sterk toenam.

In India stelde een minister aanvullend op de lancering van een digitale versie van de Indiase roepie, ook de invoering van een nieuwe belasting van 30% voor op de winst uit cryptomunten.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram