x Oud archief

Thailand verbiedt vanaf april het gebruik van digitale activa als betaalmiddel

cryptostheen 1 min lezen

Deze maatregel sluit aan bij eerdere besprekingen tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Bank of Thailand (BOT) over de noodzaak om dergelijke activiteiten van exploitanten van digitale activa te reguleren, aangezien deze volgens de toezichthouders van invloed kunnen zijn op de financiële stabiliteit en de economie van het land als geheel.

Exploitanten van digitale activa die dergelijke diensten aanbieden, moeten binnen 30 dagen na de ingangsdatum voldoen aan de nieuwe regels, aldus de SEC.

De BOT heeft herhaaldelijk gezegd dat het geen cryptomunten als betalingen ondersteunt. Het heeft later een briefing gehouden over regelgevende richtlijnen voor dienstverleners en banken in digitale activa.

De toezichthouder voegde eraan toe dat hij het gebruik van cryptomunten voor beleggingsdoeleinden niet verbiedt.

In januari waarschuwde de Indonesische toezichthouder financiële bedrijven ook om geen cryptomunten aan te bieden en te verkopen, terwijl het gebruik ervan sterk toenam.

In India stelde een minister aanvullend op de lancering van een digitale versie van de Indiase roepie, ook de invoering van een nieuwe belasting van 30% voor op de winst uit cryptomunten.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.