6 februari 2021

Theta blockchain lanceert zijn eerste gedecentraliseerde exchange genaamd ThetaSwap

Het op blockchain gebaseerde videostreamingnetwerk Theta heeft nu een eigen gedecentraliseerde beurs.

Theta (THETA) heeft ThetaSwap gelanceerd, het eerste gedecentraliseerde uitwisselingsplatform van de blockchain, volgens een aankondiging afgelopen vrijdag.

Gebruikers van ThetaSwap v1 zullen naar verluidt Theta-gebaseerde TNT-20 tokens kunnen ruilen op vrijwel dezelfde manier als het geval is voor de geautomatiseerde marketmaker-services zoals Uniswap en SushiSwap voor ERC-20 tokens op de blockchain van Ethereum.

Met de lancering van ThetaSwap v1 zegt het project dat het hoopvol is dat gebruikers gestimuleerd zullen worden om te communiceren met de TNT-20 tokenstandaard.

Afgezien van TNT-20 tokens en Theta Fuel (TFUEL) - de Theta blockchain "gasmunt" - zullen toekomstige upgrades van de DEX ook ondersteuning bieden voor ingepakte (wrapped) tokens. Theta onthulde ook dat sommige stablecoin-projecten ook hun intentie hebben uitgesproken om TNT-20 -versies van hun tokens te maken voor gebruik op ThetaSwap.

Volgens de aankondiging moeten streamers hun Theta Chrome wallet -extensie gebruiken om tokens op het DEX-platform te wisselen. Eigenaren van de webversie kunnen ook migreren naar de Chrome-extensie met behulp van hun seed phrases.

ThetaSwap volgt nu kort op de hielen van de mainnet-upgrade in december 2020. Destijds schaalde het project zijn netwerk op met ondersteuning voor gegevens van smart contracts. Theta lanceerde zijn mainnet in mei 2020 en blijft één van de overgebleven projecten uit de cryptobubbelperiode van 2017–2018.

De aankondiging van ThetaSwap valt ook samen met een aanzienlijke opwaartse prijsactie voor het THETA token. Volgens gegevens van Coingecko is de cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de afgelopen 7 dagen met ongeveer 12% gestegen.

THETA kende in 2020 inderdaad een positieve prijsrendement, met een winst van bijna 2.000% gedurende het hele jaar.


06/02/2021 - 11u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram