24 maart 2021

Theta komt in de top 10 cryptocurrencies na stijging van 660% sinds begin 2021

Het blockchain aangedreven videostreamingsnetwerk Theta duwt Chainlink uit de top 10 op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie.

Theta is de afgelopen maanden drastisch gestegen in de ranglijst van marktkapitalisaties - een winst van 25% in de afgelopen 24 uur zorgt ervoor dat het Chainlink (LINK) en Litecoin (LTC) voorbij springt om de negende plaats in te nemen, op het moment van schrijven.

Theta is relatief recent gelanceerd, in maart 2019. Het beschrijft zichzelf als een blockchain video-streamingsplatform dat tot doel heeft de streaming-industrie te verstoren met behulp van gedecentraliseerde technologieën.

Het netwerk is gebouwd op innovaties die gebruikersbandbreedte en computerbronnen delen op P2P-basis. Maar misschien is de grootste aantrekkingskracht wel het gelijk trekken van alle belanghebbenden. Gecentraliseerde platforms, zoals YouTube, vallen vaak onder vuur vanwege hun oneerlijke behandeling van makers van inhoud, vooral als het gaat om het verdelen van advertentie-inkomsten. Evenals zijn er grote zorgen over censuur.

Met Theta kunnen kijkers Theta Fuel (TFUEL) verdienen door naar inhoud te kijken, krijgen makers van inhoud een eerlijker deel van de taart en kunnen videoplatforms besparen op het opbouwen van netwerkinfrastructuur.

Historische prijsgrafiek van Theta Network (THETA) // Bron: Coingecko

THETA begon in 2021 met $1,95 met een marktkapitalisatie van $2,3 miljard. Sindsdien heeft de stijgende rente de prijs opgedreven tot $13,80, wat een marktkapitalisatie van $13,7 miljard opleverde - een stijging van meer dan 660%.

Deze ongelooflijke beweging heeft kritische opmerkingen op het platform opgeleverd. Een Reddit-gebruiker beweerde dat de beperkte capaciteit van Theta en het lage aantal kijkers niet met de prijs overeen stemt.

“THETA + TFUEL hebben momenteel een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $14 miljard en dit voor een streamingsplatform dat op dit moment in feite dood is. Kijk zelf maar eens op hun website. Ze hebben gemiddeld ongeveer 1000 gelijktijdige live-kijkers tijdens piekmomenten en de video's worden nauwelijks bekeken."

Een andere gebruiker wees deze beweringen af ​​en zei dat het platform meer dan 1.000 live-kijkers verwerkt en een betere videokwaliteit biedt dan Twitch.

Wat komt er in april aan?

Het Theta-team, dat voor het eerst werd gepubliceerd in december 2020, heeft onlangs 21 april bevestigd als de lanceringsdatum voor Mainnet 3.0.

Mainnet 3.0 brengt twee extra innovaties met zich mee. De eerste is de tokenization van internetbandbreedte en de beschikbaarheid ervan. Dit betekent in wezen dat gebruikers hun TFUEL in een netwerkknooppunt of node kunnen inzetten om meer TFUEL te verdienen.

Het idee is om de groei van deze nodes te stimuleren om de netwerkcapaciteit te vergroten en de videokwaliteit te verbeteren. De minimale inzetvereiste is 10.000 TFUEL, wat waarschijnlijk de reden is waarom TFUEL samen met THETA ook een prijsstijging heeft gekend. Tot nu toe zijn er geen details bekend over de netwerkbeloningen of staking rewards.

"Wij geloven dat Uptime Mining en Proof-of-Relay effectieve stimuleringsmechanismen zijn om de voetafdruk van het edge-netwerk te vergroten om aan de behoeften van grote videoplatforms te voldoen."

De upgrade van het mainnet zal ook een verbrandingsmechanisme (token burns) introduceren om de inflatie van de Theta Fuel tegen te gaan.

De aanloop naar het mainnet zou kunnen leiden tot extra prijsstijgingen voor zowel THETA als TFUEL, door investeerders al jagend op winst vlak voor de lancering.


24/03/2021 - 03u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram