x Oud archief

TikTok waagt zich aan NFT's in samenwerking met beroemdheden als Lil Nas X en Grimes

cryptostheen 1 min lezen

In een blogpost gaf TikTok aan dat de collectibles onder het merk ‘TikTok Top Moments‘ vallen en gebaseerd zullen zijn op zes “cultureel belangrijke TikTok-video’s” van topcreators.

Het socialmediaplatform is van plan om de collectibles te veilen en limited edition NFT’s te selecteren voor de geplande wekelijkse verkoop in oktober.

Het platform merkt op dat het initiatief deel uitmaakt van de toewijding van het bedrijf om makers te helpen hun doelen te bereiken om gebruik te maken van de groeiende economie van content creators.

TikTok zal ook samenwerken met verschillende makers, beroemdheden en online entiteiten. Enkele van de partners zijn Lil Nas X, Bella Poarch, Grimes, Rudy Willingham, Curtis Roach, Brittany Broski, FNMeka, Jess Marciante, en Gary Vaynerchuk.

Partners voor de TikTok NFT veiling // Bron: TikTok

Muzikant Lil Nas X gaat als eerste de lucht in op 6 oktober, in samenwerking met artiest Willingham. Elders, zal Grimes samenwerken met Brittany Broski. De NFT’s zullen vervolgens worden aangemaakt (minted) op Ethereum en verhandelbaar zijn op de Immutable X Layer-2 zonder netwerkkosten.

TikTok maakt gebruik van de Ethereum blockchain

De NFT’s zullen worden gebouwd op het Ethereum blockchainnetwerk aangedreven door Immutable X, dat gebruik maakt van StarkWare’s technologie die de eerste koolstofneutrale Layer-2 schaaloplossing voor Ethereum creëert.

De wekelijkse veilingen van limited edition NFT’s zullen worden verkocht tegen toegankelijke prijzen om ervoor te zorgen dat ieder publiek een kans heeft om digitale kunst te bezitten.

“De opbrengsten zullen grotendeels rechtstreeks naar de betrokken makers en NFT-kunstenaars gaan, waardoor fans en liefhebbers van TikTok en NFT’s een manier hebben om steun te betuigen aan de makers van wie ze houden,” aldus TikTok.

TikTok merkte op dat het zelf geen opbrengsten van de verkoop zal houden.

De ontwikkelingen geven een impuls aan de groeiende wereld van NFT’s, gezien het feit dat TikTok een formidabel mainstream platform is om zich in deze sector te wagen.

[mcrypto id=”8446″]

02/10/2021 – 02u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.