x Oud archief

Totale marktwaarde van alle cryptomunten bereikt nieuw hoogtepunt terwijl de prijs van Bitcoin en Ether door het dak gaan

cryptostheen 2 min lezen

De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies steeg woensdag naar nieuwe hoogterecords, als bekroning van een dramatisch maandenlang herstel dat het bullish narratief voor Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) opnieuw bevestigde.

De totale marktkapitalisatie – een belangrijke barometer voor de algemene gezondheid van de cryptomarkt – bereikte een hoogtepunt boven $2,76 biljoen op woensdag, volgens gegevens van Coingecko. Dat vertegenwoordigt een dagelijkse winst van ongeveer 5%.

Totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt // Bron: Coingecko

Een koopwoede in de markt tilde Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes, toen de grootste cryptomunt een dagelijks hoogtepunt van $67.276 aantikte. Ether passeerde ondertussen voor de tweede keer sinds mei de grens van $4.000. Uiteraard uitgezonderd de stablecoins, boekte elke cryptomunt in de top 10 winst.

De nieuwe piek in de marktkapitalisatie markeert een belangrijke mijlpaal voor de crypto-industrie, nadat een maandenlange correctie tijdens de zomer het bullish narratief bedreigde. Tijdens het dieptepunt van de zomercorrectie dook de marktkapitalisatie van de cryptomarkt onder de $1,2 biljoen.

De goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF in de Verenigde Staten lijkt de laatste prijsrally te hebben aangewakkerd voor BTC en de bredere cryptomarkt, hoewel het bullish momentum al maanden aan het opbouwen was.

Zoals vaak vermeld, hebben gunstige macro-omstandigheden, sterke on-chain fundamentals en technische bevestiging van een bodem in juli geholpen om een beweging van opluchting in de prijs van Bitcoin in de afgelopen drie maanden veilig te stellen.

Dat Bitcoin de belangrijkste katalysator is geweest wordt verder weerspiegeld in de Bitcoin dominantie-index, die is gestegen tot 47,7% van een dieptepunt van 39% in mei tijdens een vorig ‘altseason’ (in crypto verwijst altseason naar een periode waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin). In de afgelopen 30 dagen waren er als gevolg amper altcoins die beter konden presteren dan BTC.

Top 50 best presterende cryptocurrencies in de afgelopen 30 dagen // Bron: BC

Bijgevolg is de prijsbeweging van BTC opnieuw op onbekend terrein gekomen na het doorbreken van de laatste weerstand van $64.805, ingesteld op 14 april 2021. Momenteel is het digitale activum met bijna 20% gestegen over de afgelopen zeven dagen, met Bitcoin die nu boven de $66.000 wordt verhandeld op het moment van schrijven.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.