x Oud archief

Totale marktwaarde van Bitcoin is nu meer waard dan de Russische roebel

cryptostheen 2 min lezen

Bitcoin bevindt zich in de grote competities van het wereldwijde financiële systeem met geopolitieke gebeurtenissen die in zijn voordeel spelen.

De belangrijkste cryptomunt op de markt wist zich boven de Russische roebel (RUB) te positioneren in de wereldwijde ranglijst van valuta’s met de grootste marktkapitalisatie, na een daverende crash van de Russische roebel tot dieptepunten die in de afgelopen 30 jaar niet zijn vertoond.

Russische roebel vs euro // Bron: Tradingview

Een gelijktijdig herstel van meer dan 16% in de prijs van Bitcoin (BTC) in de afgelopen 7 dagen duwde het later boven de totale marktwaarde van de Saoedi-Arabische riyal, Mexicaanse peso en de Thaise baht.

Met deze stijging komt Bitcoin in de top 15 van meest waardevolle valuta’s ter wereld en overtreft daarmee landen als Saoedi-Arabië, Israël en Zweden.

De volgende rivaal om te verslaan is de Zwitserse frank, met een geschatte marktkapitalisatie van 28.603.084 BTC. Als je bedenkt dat de huidige BTC in omloop op het moment van schrijven ongeveer 18.976.851 tokens bedraagt, zou een stijging van ongeveer 50% nodig zijn voor Bitcoin om het veroveren van een nieuwe trede op de wereldwijde ladder te vieren.

Als Bitcoin wordt vergeleken met de waarde van ‘s werelds grootste bedrijven en grondstoffen, heeft de cryptomunt al de volledige marktkapitalisatie van al het palladium ter wereld overtroffen. Het is de negende meest waardevolle activa ter wereld en overtreft bedrijven zoals Meta, Berkshire Hathaway, Visa, Mastercard, JP Morgan Chase en ‘s werelds grootste ETF: de SPDR S&P 500 ETF Trust.

Boven Bitcoin ligt de elektrische autofabrikant Tesla – die overigens grote bedragen heeft geïnvesteerd in BTC – en vervolgens zilver als grondstof om te verslaan met een totale waarde van meer dan $1,4 biljoen.

Totale waarde van de cryptomarkt // Bron: Coingecko

Voor wie nieuwsgierig is, op dit moment zou de hele cryptomarkt op nummer 5 staan op de lijst met een gecombineerde waarde van ongeveer $1,9 biljoen. Goud is ongetwijfeld de koning met $12,2 biljoen.

Bitcoin en geopolitieke spanningen

De zogenaamde ‘flippening’ is niet onopgemerkt gebleven door de cryptocurrency community, die het nieuws snel oppikte.

De Oekraïense regering heeft een BTC-adres vrijgegeven om donaties onmiddellijk en zonder gevaar voor mogelijke censuur te ontvangen. Volgens schattingen heeft Oekraïne ondertussen alleen al aan cryptomunten voor bijna $40 miljoen aan fondsen ontvangen om de oorlog te financieren.

Maar net zoals Oekraïne heeft geprofiteerd, bestaat ook de mogelijkheid dat Rusland dat zal doen, en de Oekraïense regering heeft zelf opgeroepen tot het censureren van Russische crypto wallets als maatregel om de druk op te voeren.

Maar Bitcoin is neutraal en de handel in Bitcoin heeft een enorme vlucht genomen onder Russen die zich indekken tegen de devaluatie van hun eigen fiatvaluta.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.