x Oud archief

Totale waarde van DeFi bereikt $45 miljard - Stijgende TVL suggereert dat het beste nog moet komen

cryptostheen 2 min lezen

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) blijft op volle kracht vooruitgaan, aangezien meerdere tokens nieuwe recordhoogtes behalen en de totale waarde die in DeFi-protocollen is vergrendeld, iedere week blijft groeien.

Gegevens van Messari laten zien dat projecten zoals AAVE, Uniswap (UNI), SushiSwap (SUSHI) en Synthetix (SNX) allemaal dubbelcijferig zijn, wat een positieve feedbacklus creëerde naarmate meer gebruikers zich bezighouden met de protocollen voor ‘yield farming’ en te profiteren van flitsleningen (flash loans).

Prestaties van DeFi tokens // Bron: Messari

Omdat de prijs van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) de afgelopen maanden nieuwe hoogtepunten heeft bereikt, is ook de totale vergrendelde waarde (TVL) in DeFi gestegen, waardoor het optimisme en de betrokkenheid bij de verschillende gedecentraliseerde beurzen en uitleenplatforms is toegenomen. Gegevens van CoinGecko laten zien dat in de afgelopen zes maanden de totale marktkapitalisatie van DeFi is gegroeid tot $45 miljard.

Totale marktkapitalisatie van alle DeFi tokens // Bron: Coingecko

Van 1 januari tot 25 januari zagen DeFi platforms gezamenlijk de TVL stijgen van $15,6 miljard naar een recordhoogte van $26,1 miljard.

Volgens DeFi Pulse is de totale waarde die voor DeFi-protocollen is vergrendeld, alleen al in de afgelopen vier dagen gestegen van $21,49 miljard naar $26,173 miljard.

Deze scherpe stijging in TVL werd geholpen door een sterke stijging in de prijs van Ether naar $1.053 op 21 januari tot een nieuw record van $1.459 op 25 januari. Maar Ether kan niet alle winsten verklaren, zoals blijkt uit het toenemende aantal DeFi tokens die ook nieuwe recordhoogtes behalen.

Totale vergrendelde waarde in DeFi-protocollen // Bron: DefiPulse

Ondanks deze indrukwekkende ontwikkelingen is de DeFi sector goed voor slechts 4,6% van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies, die momenteel meer dan $940 miljard bedraagt.

Ondanks dat het slechts een klein stukje van de totale cryptomarkt vertegenwoordigt, suggereert de snelle groei van DeFi dat de sector klaar is voor een explosieve groei naarmate cryptocurrencies meer en meer mainstream worden.


[mcrypto id=”8446″]

26/01/2021 – 03u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.