2 december 2020

Totale waarde van Ethereum (ETH) overtreft GM, CME en tech aandelen

Het einde van 2020 brengt ook voor Ethereum (ETH) enkele mijlpalen met zich mee, zo was er gisteren de lancering van Ethereum 2.0. De prijs van Ether zag sinds het begin van het jaar een stijging van 322% waardoor de marktkapitalisatie van $67 miljard nu General Motors en CME Group overtreft.

2020 was een indrukwekkend jaar voor het Ethereum-netwerk en de Ether (ETH) -prijs. In november werd het Eth2-depositocontract stilletjes gelanceerd en vóór het einde van de maand had het contract de capaciteit bereikt met 524.288 Ether.

Toen Black Thursday op 12 maart plaatsvond, werd de prijs van bijna elke cryptocurrency verpletterd en bleef Ether niet gespaard van het bloedbad. Na op 12 maart voor slechts $86 te hebben gehandeld, herstelde de prijs zich en boekte een year-to-date winst van 322%, waarbij de altcoin op 1 december een hoogste punt in 2020 zette op $635,70.

Ondanks de mooi woorden over Bitcoin nu het nieuwe hoogtepunten breekt, heeft de Ethereum-prijs in 2020 zelfs beter gepresteerd dan BTC.

Ether versus Bitcoin-prestaties (year-to-date)

Ondanks deze geweldige prestatie bevindt Ether zich nog steeds ongeveer 59% onder het hoogste punt ooit van in 2018 op $1.431. Zelfs met de prijs die ver onder het hoogste niveau ligt, heeft de marktkapitalisatie van $67 miljard van de hoogste altcoin, de autofabrikant General Motors ($63,9 miljard) en die van de CME Group ($64 miljard) overtroffen.

Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat ze misschien wel moeilijk te vergelijken zijn, aangezien beursgenoteerde bedrijven activa, passiva, kapitaaluitgaven, verkoop en werknemers hebben. Hoewel hetzelfde niet voor Ether kan worden gezegd, zullen traders de twee toch vaak vergelijken.

Langetermijnbeleggers hebben de neiging om meerdere concurrentiescenario's, groeianalyses en evaluaties op te stellen. Ondertussen zullen traders vooral geven om prijs en volume.

Afgezien van de verschillen in de twee activa en de drijvende krachten achter hun waarde, is het interessant om te zien dat sommige van de nieuwere handelsplatforms tegelijkertijd cryptocurrencies en aandelen aanbieden.

Brokers op basis van mobiele apps zoals RobinHood en eToro hebben tientallen miljoenen gebruikers en aangezien de moeiteloze opstap die deze platforms bieden, het voor een groter aantal investeerders gemakkelijker zal maken om met digitale activa te communiceren.

Marktkapitalisatie van Ethereum (ETH) YTD

Hoewel Ether een marktkapitalisatie van vergelijkbare grootte heeft, lijkt het niet op de hierboven genoemde bedrijven. De cryptocurrency heeft geen balans of resultatenrekening. Daarom gedraagt Ether zich meer zoals goud, olie en Bitcoin. De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft ook een gelijkaardig standpunt ingenomen.

Ethereum 2.0 is officieel gelanceerd!

De eerste stap van Ethereum 2.0 - de enorme upgrade die een revolutie in het Ethereum-netwerk teweeg zou brengen - ging dinsdag om 12u00 UTC live.

Ethereum 2.0 belooft een aantal belangrijke verbeteringen aan het Ethereum-netwerk aan te brengen, waaronder de introductie van een proof-of-stake -mechanisme, dat enkele van de al lang bestaande schaalbaarheidsproblemen van Ethereum zou moeten oplossen. En nu is het eerste grote deel van de Ethereum 2.0 upgrade - bekend als Phase 0 - gelanceerd.

Het is belangrijk om te weten dat de Beacon Chain eerst los van het huidige Ethereum mainnet zal bestaan, maar het plan is om het mainnet in het proof-of-stake -systeem te “docken”. Waardoor op een bepaald moment in de toekomst de twee op magische wijze op één lijn zullen komen te liggen.


02/12/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram