x Oud archief

Toyota onderzoekt digitale valuta voor medewerkers en blockchain om bevoorrading te optimaliseren

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een officiële aankondiging werkt Toyota Systems, de IT-afdeling van Toyota Motor Corporation, samen met de Japanse cryptocurrency exchange DeCurret om een ​​digitale munteenheid van Toyota te ontwikkelen.

Bij de grootschalige pilot zijn 2.500 medewerkers van Toyota Systems betrokken. Het platform biedt voordelen in digitale valuta.

Volgens de aankondiging kunnen deelnemende werknemers de digitale valuta inwisselen voor voordeelpunten of geschenken uit een catalogus. Toyota Systems merkte op dat de digitale valuta niet kan worden ingewisseld voor Japanse yen.

De nieuwe pilot maakt gebruik van het eigen blockchain -gebaseerde platform van DeCurret voor het uitgeven en beheren van digitale valuta. De pilot zal de schaalbaarheid van een peer-to-peer -model op de blockchain testen, evenals zakelijke kwesties met betrekking tot betalingen aan een grote groep mensen.

Toyota heeft actief de blockchain -industrie verkend en in maart 2020 zijn eigen Toyota Blockchain Lab opgericht. De auto-industrie sloot zich in 2016 aan bij het R3-consortium, een grote industriële alliantie.

Toyota is niet de enige autofabrikant die experimenteert met blockchain en crypto. Eerder in oktober kondigde BMW Korea aan dat het de eerste vestiging in BMW Group zal zijn die een op blockchain gebaseerde token-project zal uitvoeren die naar verwachting tegen het einde van 2020 volledig in het land zal worden gelanceerd. In september 2020 heeft autofabrikant Groupe Renault zijn blockchain -project gelanceerd, bedoeld om de conformiteitscertificering van voertuigonderdelen te vergemakkelijken.


28/10/2020 – 04u00
Door Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.