x Oud archief

Trader Jackis: De grote Bitcoin update

cryptostheen 6 min lezen

De grote Bitcoin update is gebaseerd op een thread geschreven door Trader Jackis en zal u helpen om de komende maanden meer duidelijkheid te krijgen die u nodig hebt om te begrijpen waarom dit nog steeds een geweldig en goedkoop moment is om in Bitcoin te blijven investeren.

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de dominante trend op een hoger timeframe BULLISH is. We hebben het over een maandelijks of zelfs driemaandelijks tijdsbestek. En u moet begrijpen dat deze scherpe neerwaartse beweging niets anders is dan een gezonde correctie in een grotere trend.

BTC / USD (maandelijkse grafiek) – Bitstamp // Bron: Tradingview

Vaak zal u een dergelijke foto zien, waarin staat hoe BTC zwaar crasht met een beweging van – 25% in 11 dagen en met de bewering dat hiermee de bullmarkt voorbij is. Dit wordt gedaan met de bedoeling om angst (fear) bij u op te wekken en uw Bitcoin te laten verkopen zodat iemand anders goedkoop kan kopen.

BTC / USD (4-uursgrafiek) – Bitstamp // Bron: Tradingview

Wat u moet begrijpen, is het tijdsbestek (timeframe) waarop u uw investering baseert.

Onze HTF bullish trend is op het maandelijkse tijdsbestek, terwijl deze correctie binnen enkele weken valt. Als u investeert met het vooruitzicht maanden of jaren vast te houden, heeft u werkelijk niets te vrezen, en hier zal u precies zien waarom.

Hieronder kan u een grafiek van de $DJI – Dow Jones Industrial -index terugvinden die helemaal teruggaat tot de grote depressie.

Deze wordt hier gebruikt als een fractal van waar Jackis denkt dat we momenteel zijn in de huidige Bitcoin-cyclus, aangeduid met de blauwe box.

DJI Average Index (3-maandelijkse grafiek) // Bron: Tradingview

Zoals u kunt zien, ging het in augustus 1929 in een enorme bubbel, gevolgd door een 25 jaar durende bearmarkt (groene box).

Toen het in 1954 boven zijn All-Time High (ATH) uitbrak, ging het recht helemaal tot 1000 punten, wat ongeveer 1900% is sinds de bodem en vormde daarmee een groot bereik voor herstel.

Als we naar de prijs van Bitcoin kijken, zien we een heel erg vergelijkbaar patroon, maar dan veel sneller.

  • Een bubbeltop in 2017
  • Gevolgd door een lange bearmarkt
  • Zodra het zijn recordhoogte brak ging het regelrecht helemaal naar $65.000
  • Dat is een beweging van ongeveer 1700% vs 1900% voor DJI
  • Momenteel vormt zich een heraccumulatie range
Scenario HTF volgens Trader Jackis // Bron: Tradingview

Volgens de handelaar kunnen we een scenario zien dat hier heel dicht bij zal aansluiten.

BTC verzamelt zich binnen dit bereik voor de komende weken / maanden, in de tussentijd lopen altcoins er op vooruit. #Altseason2021

Vervolgens zal BTC doorgaan met het voortzetten van zijn bullish bewegingen.

DJI fractal op BTC / USD (3-dagelijkse grafiek) // Bron: Tradingview

Als we naar DJI kijken met een logaritmische grafiek, kunnen we zien dat de prijs vanuit een vergelijkbaar bereik nog eens 250% ging bewegen in de volgende grote stap, met 4000% tot op de dag van vandaag.

Een geweldige kans dus.

DJI Average Index (3-maandelijkse grafiek) // Bron: Tradingview

Dezelfde strategie toepassen op Bitcoin kan ons $200.000 deze cyclus opleveren, met $2.500.000 in het grotere plaatje.

Scenario HTF volgens Trader Jackis // Bron: Tradingview

Om al het bovenstaande te ondersteunen, gaan we kijken naar enkele on-chain gegevens van CryptoQuant.

We kijken naar de netto uitstroom van exchanges vergeleken met de prijs van BTC die onlangs de aandacht trok.

  • Exchanges outflows = bullish
  • Exchanges inflows = bearish

De reden hiervoor is dat veel grote deelnemers Bitcoin kopen op cryptobeurzen en deze vervolgens naar hun cold / hardware wallets sturen met de bedoeling deze voor langere tijd vast te houden.

Daar tegenover staat – instroom – wat betekent dat ze hun crypto willen verkopen op de beurs.

Aantal Bitcoin vastgehouden op exchanges // Bron: CryptoQuant

Met elke grote daling in de afgelopen maanden hebben we een substantiële uitstroom van exchanges gezien met de zwaarste in de laatste twee grote correcties.

We hebben het over bijna 70% minder op de beurzen om te verkopen in slechts twee maanden. DAT IS ENORM!

In de afgelopen maanden was er dan ook een enorme institutionele interesse die in gang is gezet door Michael Saylor van Microstrategy in september.

De belangrijkste reden hiervoor is dat iedereen in de wereld nu op zoek is naar activa die kan dienen als veilige haven in tijden van verhoogde inflatie. Zoals duidelijker dan ooit wordt, beginnen meer en meer mensen te kiezen voor Bitcoin of andere cryptovaluta.

En elk van hen probeert op dit moment zoveel mogelijk te verzamelen.

Om dat verder te bevestigen, kunnen we, gezien de recente neerwaartse pieken in de prijs, een ongelooflijk hoog spotvolume zien dat wordt verhandeld.

Groot spotvolume tegen een lagere prijs en groot spotvolume bij breakouts.

Klein spotvolume op stijgende pieken = weinig verkoop.

BTC / USD (dagelijkse grafiek) – Bitstamp // Bron: Tradingview

Dit is een trend die zich sinds de beruchte daling van maart vorig jaar voordoet. Grote aankopen tegen een lage prijs en breakouts die meestal nooit meer worden bezocht.

Bij de daling van maart is het grootste spotvolume ooit verhandeld in de geschiedenis van Bitcoin, met een recent niveau in januari die er zeer dichtbij komt.

Met elke piek naar beneden wordt het steeds moeilijker om meer Bitcoin te verzamelen, omdat we duidelijk een neerwaartse trend kunnen zien in het spotvolume maar hogere prijzen. Dit is erg optimistisch.

BTC / USD (wekelijkse grafiek) – Bitstamp // Bron: Tradingview

Dit was ook hetzelfde geval in de bullmarkt van 2016 – 2017, totdat we een grote instroom op exchanges en grote spotvolumes zagen terwijl de prijs bleef stijgen.

Een andere interessante overeenkomst die Jackis heeft gevonden in de laatste BTC-cycli is technischer maar nog steeds geldig.

In elke cyclus hadden we een piek in de RSI van meer dan 90, gevolgd door een tweede piek. Momenteel hadden we een eerste, mooie terugval en er wordt verwacht dat we ook een tweede zullen hebben.

BTC / USD (maandelijkse grafiek) – Bitstamp // Bron: Tradingview

Afgelopen week hadden we te maken met een zware uitverkoop, wat ons anderzijds veel ruimte geeft voor de volgende stap omhoog.

Door dezelfde principes toe te passen en meer conservatieve doelen te gebruiken, levert ook dit model een doel van $200.000 op voor deze cyclus.

Daarnaast werd er maar half zo veel groei (300% vs 600%) als van de vorige cyclus meegerekend.

Een ander geweldig hulpmiddel op zich is het S2FX-model dat werd geïntroduceerd door Plan B / 100trillionUSD, waaruit blijkt dat we nog vroeg in deze bull-cyclus zijn.

Zijn prijsvoorspelling is wel een stuk hoger dan $200.000 ($288k om precies te zijn).

S2FX-model volgens PlanB // Bron: Digitalik

Houd er rekening mee dat elke bull-cyclus correcties heeft. Het is een gezond onderdeel van elke bullmarkt.

Het interessante om op te merken is echter dat we in de laatste cyclus 30-40% correcties hebben gezien, terwijl we dit keer 15-30% zien. Dit duidt wellicht op een duidelijke interesse in BTC om vroeg te kopen.

Correcties tijdens de vorige bullmarkt // Bron: Tradingview

Koppel al het bovenstaande aan het huidige heersende marktsentiment dat nu bijna naar het gebied ‘extreme fear’ gaat en dat geeft ons de perfecte tijd en het perfecte niveau om deze kans te grijpen.

Crypto Fear & Greed Index grafiek // Bron: CryptoQuant

Als we naar de eerdere dips kijken, hebben we altijd een mooi herstel gezien vanaf deze niveaus. Op dit moment zijn we zelfs iets lager gezakt en dat geeft ons misschien wel nog betere kansen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

26/04/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.