x Oud archief

Transactiekosten op Ethereum dalen tot een 6-maandelijks dieptepunt nu de NFT hype afneemt

cryptostheen 1 min lezen

On-chain data van Ethereum bevestigt dat de transactiekosten afgelopen maanden terug naar normale niveaus zijn teruggekeerd. In onderstaande grafiek zien we de evolutie van de kosten op het netwerk van Ethereum (ETH) sinds april 2019.

Gemiddelde transactiekosten op Ethereum // Bron: Bitinfocharts

Volgens gegevens van Etherscan waren de gemiddelde kosten van een transactie op Ethereum op het moment van schrijven 54 Gwei of $3,19.

Het is opmerkelijk dat de netwerkkosten (gas fees) ook vorige keer zijn gestegen na ongeveer drie maanden in dit lage bereik te zijn gebleven, waarbij experts uit de industrie dit toen grotendeels toeschreven aan een toename van de belangstelling voor non-fungible tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Eerder was te zien dat de interesse in NFT’s een aanzienlijke stijging had geregistreerd in het vierde kwartaal van 2021 en het begin van 2022, weerspiegeld in de opmerkelijke boost van zowel het internetverkeer als in de zoekresultaten op Google.

Sindsdien is de belangstelling voor NFT’s echter gestaag gedaald, met een daling van bijna 72% in het dagelijkse handelsvolume op OpenSea, ‘s werelds grootste marktplaats voor digitale verzamelobjecten, van een recordhoogte van bijna $250 miljoen.

Bovendien komt de neerwaartse trend in de gaskosten overeen met de dalende prijs van ETH, die sinds begin 2022 is gedaald.

Op het moment van publicatie, stond de prijs van Ether op $2.530 nadat het digitale activum er vorige week niet was in geslaagd om de grens van $3.000 te bereiken. De tweede grootste cryptomunt is in de afgelopen 14 dagen met 3,7% gedaald.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.