20 december 2020

Transactiekosten van Bitcoin blijven laag vergeleken met de vorige rally

Terwijl handelaren massaal cryptocurrencies kopen, is Bitcoin opnieuw een stukje duurder geworden in gebruik.

De gemiddelde kosten voor het verzenden van een Bitcoin-transactie is sinds 13 december gestegen tot $12 afgelopen week (volgens gegevens van BitInfoCharts), de hoogste prijs sinds 5 november, toen Bitcoin net aan zijn rally was begonnen.

Op zondag 13 december bedroegen de gemiddelde kosten voor het verzenden van een Bitcoin-transactie slechts $2,7. Dat is een stijging van 344% in minder dan een week. Op dit moment bedraagt de gemiddelde fee $8,15.

Stijgende Bitcoin fees zijn een neveneffect van de recordweek van Bitcoin, waarin de prijs gisterenavond zelfs een nieuw record bereikt heeft van $24.085 en de afgelopen zeven dagen opnieuw met bijna 30% steeg. De huidige prijs van Bitcoin is op het moment van schrijven $23.250, een daling van 5%.

Bitcoin transactiekosten stijgen wanneer er een hogere activiteit op de blockchain is. Er is een eindig aanbod van miners die transacties willen verwerken, en zij verhogen de vergoedingen wanneer de vraag naar verwerkingstransacties groter is dan het aanbod.

Dat betekent dat alleen degenen die wanhopig Bitcoin moeten afhandelen, de hoge prijzen betalen die nodig zijn om de valuta tussen portemonnees direct te verzenden.

De eenvoudige verklaring voor hoge Bitcoin fees is daarom de prijs van Bitcoin. Veel mensen willen Bitcoin verhandelen, of ze nu kopen met de verwachting dat het nog hogere prijzen zal bereiken, of uitbetaald worden vanwege de vrees dat Bitcoin binnenkort zal crashen, net zoals het deed na zijn bull run in 2017.

De laatste keer dat de gemiddelde Bitcoin fees stegen tot de niveaus die vandaag worden waargenomen, was begin november, toen de prijs van Bitcoin begon te stijgen en in slechts een paar weken met ongeveer $2.000 steeg.

December 2017 heeft het record voor de hoogste transactiekosten op het blockchainnetwerk van Bitcoin. Tijdens de piek van de bull run van Bitcoin bereikten de gemiddelde vergoedingen een maximum van $50. En dat alles voor een magere $19.500!

Een verklaring waarom de transactiekosten van Bitcoin (nog!) niet tot zulke extreme hoogtes zijn gestegen tijdens deze bull run, is wellicht omdat er onder andere veel meer Bitcoin miners beschikbaar zijn om transacties te verwerken dan drie jaar geleden.


20/12/2020 - 5u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram