11 december 2021

Transacties op het netwerk van Solana (SOL) vertragen na vermoedelijke DDoS-aanval

De Solana Foundation heeft het incident nog niet bevestigd, maar er komen barsten in de levensvatbaarheid van het project.

Eerder deze week ondervond het Solana (SOL) blockchainnetwerk een aanzienlijke vertraging in de verwerking van transacties, wat de vrees voor een nieuwe DDoS-aanval aanwakkerde.

Echter, blockchain dienstverlener GensysGo minimaliseerde het incident en schreef de situatie toe aan "groeipijnen" in plaats van inherente fouten in de ontwikkeling van het project.

Niettemin, gezien dit het tweede incident is sinds half september, worden beleggers nerveus over de veiligheid en robuustheid van het protocol.

Solana en vermeende centralisatie

Het bericht van een DDoS-aanval kwam voor het eerst aan het licht op donderdagavond, toen Solana NFT platform Blockasset tweette dat ze zich bewust waren van lange distributietijden voor tokens. Ze voegden eraan toe dat dit te wijten is aan een DDoS-aanval die het netwerk overspoelt.

Sindsdien heeft Blockasset de tweet verwijderd, maar de gebeurtenis werd nog steeds vastgelegd in een post op Reddit.

Een DDoS-aanval (distributed denial-of-service) verwijst naar een kwaadwillige poging om het normale verkeer van een doelwit te verstoren door het te overweldigen met een vloedgolf van internetverkeer.

Tot nu toe heeft de Solana Foundation nog geen officiële reactie gegeven op het incident. En gebruikers melden op dit moment terug een normale werking van het netwerk.

Maar gedistribueerde of sterk gedecentraliseerde netwerken hebben de neiging DDoS-aanvallen te verzachten, aangezien er geen enkel 'single point of failure' is. Hoewel dit laatste incident niet is bevestigd als een DDoS-aanval, bevestigde Solana wel een netwerkaanval door een "low-level bot" die het netwerk overspoelde op 14 september.

De ontwikkelaars reageerden op de aanval in september door het netwerk af te sluiten. Dit leidde tot verdere beschuldigingen dat Solana sterk gecentraliseerd zou zijn.

Rivaliserende projecten scherpen het mes

Twitter-gebruiker en Cardano stake pool beheerders wezen erop dat de Cardano (ADA) blockchain nog nooit is gecrasht of offline gegaan. Hij voegt eraan toe dat de systematische aanpak voor de blockchain van het project "loont."

Ook in de post op Reddit waarin de DDoS-aanval werd gedocumenteerd, vestigden gebruikers de aandacht op de "superieure beveiliging" van Algorand (ALGO) door niet vooraf een lijst van gekozen validators bekend te maken.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram