17 juni 2021

Travala lanceert Dtravel, een op blockchain aangedreven concurrent voor Airbnb

Travala en Dtravel pakken het vertrouwensprobleem van de deeleconomie aan met blockchaintechnologie, waardoor gebruikers meer controle en lagere kosten krijgen dan op bestaande platforms.

Voormalige leidinggevenden van Airbnb, Expedia en andere wereldwijde technologiebedrijven hebben hun krachten gebundeld met een door Binance gesteunde Travala.com om Dtravel te lanceren, een nieuw gedecentraliseerd platform als onderdeel van de deeleconomie, om huizen te verhuren voor korte en lange verblijven, betaalbaar met cryptomunten en traditionele betalingsmethodes.

Dtravel wordt ondersteund door een fondsenwerving van $5 miljoen van Kenetic Capital, Future Perfect Ventures, DHVC, Plutus VC, GBV Capital, AU21 Capital, Shima Capital, LD Capital en NGC Ventures, evenals verschillende durfkapitaalverstrekkers.

Volledig beheerd door zijn community via de Dtravel Decentralized Autonomous Organization (DAO) en gebruikmakend van gedecentraliseerde financiële (DeFi) blockchaintechnologie om smart contracts te vereenvoudigen, herstelt Dtravel de verbroken relatie tussen eigenaren en gasten gecreëerd door bestaande gecentraliseerde platforms voor het delen van huizen en neemt zo de stap in 's werelds eerste echte deeleconomie.

Dtravel wordt mogelijk gemaakt door zijn native token TRVL - binnenkort beschikbaar op de Binance Smart Chain (BSC) en het Ethereum Network - die wordt beheerd door alle eigenaren en kan worden gebruikt voor het boeken van verblijven, staking om in aanmerking te komen voor beloningen, deelname aan het beheer van het platform (governance) en meer.

De eerste 100.000 hosts die zich registreren, komen in aanmerking voor het ontvangen van meer dan $35 miljoen aan TRVL tokens.

Juan Otero, medeoprichter en CEO van Travala.com, zei in een verklaring:

"Traditionele platforms voor het delen van huizen zijn in de vroege stadia afgestemd op hun gebruikers, maar na verloop van tijd verandert dit. Met de noodzaak om de winst terug te geven aan aandeelhouders, worden platforms voor het delen van huizen gedwongen om zoveel mogelijk uit transacties op hun platformen te halen.”

Hij voegde toe:

“Dtravel komt in de eerste plaats tegemoet aan de behoeften van de community voor het delen van huizen. Het is gebruiksvriendelijk, zeer veilig en geoptimaliseerd voor de volgende generatie hosts en gasten die de controle over hun reiservaring terug willen nemen.”

Te veel controle in de handen van enkelingen

In de afgelopen tien jaar is een beperkt aantal bedrijven opgestaan ​​om de woningmarkt en deeleconomie te domineren. Hoewel deze structuur heeft geleid tot de dramatische groei van de economie voor het delen van huizen, heeft dit een prijskaartje met zich meegebracht, waaronder:

 • Hoge kosten – bestaande spelers brengen kosten in rekening tot 20% van de totale boekingskosten
 • Gecentraliseerde en gecontroleerde communicatie - verlies van persoonlijk contact
 • Transactionele processen, weinig persoonlijkheid – een verschuiving van het aanmoedigen van hoogwaardige, peer-to-peer relaties naar transactionele relaties
 • Weinig vertrouwen - het vertrouwen tussen hosts en gasten, maar ook jegens de platforms zelf, is aangetast
 • Beperkte betalingsopties - bestaande spelers accepteren geen betalingen in cryptocurrencies

Oplossing Dtravel: door de gemeenschap bestuurd, peer-to-peer, DeFi native

Dtravel heeft tot doel de verbroken relatie tussen gecentraliseerde bedrijven voor het delen van huizen en hun gastheren en gasten te vervangen door eigendom, controle en besluitvorming terug in handen van gebruikers te brengen door middel van blockchaintechnologie. Daarbij kan Dtravel:

 • Vergoedingen verlagen - in plaats van vergoedingen tot 20%, bedragen de kosten op Dtravel slechts 7,5%
 • Een stem terug geven aan de community - de Dtravel DAO stelt gastheren en gasten in staat om direct invloed uit te oefenen op de richting, activiteiten en het bestuur van Dtravel
 • Betalingsopties uitbreiden - maakt het mogelijk om verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, te gebruiken voor betalingen die de transactiekosten verlagen in vergelijking met traditionele betalingsmethodes
 • Belangen op één lijn brengen - in plaats van gedwongen te worden tot een "gezamenlijk" doel dat gebruikelijk is bij gecentraliseerde platforms, gebruikt u een token om de economische belangen van gebruikers op één lijn te brengen
 • Zorgen voor gemoedsrust - Dtravel heeft een beschermingspool die hosts tot $1.000.000 aan eigendomsbescherming biedt
 • Extra inkomstenstromen creëeren - gebruikers kunnen extra inkomsten verdienen door hosts en gasten door te verwijzen, evenals door deel te nemen aan gebruikersondersteuning, community forums en probleemoplossing

“Deeleconomieën zijn alleen authentiek en duurzaam als ze worden bestuurd en gecontroleerd door belanghebbenden, en het ecosysteem voor het delen van huizen is al jaren verbroken onder buitensporige controle van gecentraliseerde bedrijven. Het is tijd voor een door de gemeenschap beheerde en door de gemeenschap bestuurde plaatsvervanger”, legt Jalak Jobanputra, oprichter van Future/Perfect Ventures, uit.

Hij concludeerde: "Met de reissector die begint te herstellen en een recordniveau van interesse in blockchaintechnologie zoals cryptocurrencies, geeft Dtravel.com enthousiaste mensen wat ze tot nu toe hebben gemist: controle en eigendom over hun eigen reiservaringen. Door gasten en gastheren volledig te laten deelnemen aan hun ervaringen en aan de economie die ze creëren, vervult Dtravel de ware missie van het delen van economieën.”

Travala.com de website voor het boeken van een vakantie of reis, gesteund door Binance, heeft meer dan 3 miljoen vermeldingen van huizen en hotels en meer dan 200.000 maandelijkse gebruikers. Het platform biedt meer dan 30 betaalmethodes, hoewel 70% van de gebruikers met cryptocurrencies betaalt.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


17/06/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram