x Oud archief

Turkse politie houdt 62 mensen vast in fraudeonderzoek naar crypto exchange Thodex

cryptostheen 1 min lezen

Het Turkse staatspersbureau Anadolu meldde het nieuws op vrijdag en zei dat aanklagers arrestatiebevelen hadden uitgevaardigd voor 78 mensen die in contact bleken te zijn met Thodex, en tot dusver zijn er 62 in acht provincies vastgehouden.

Turkse aanklagers begonnen donderdag het onderzoek naar Thodex nadat een advocaat genaamd Abdullah Usame Ceran een strafrechtelijke klacht had ingediend tegen de oprichter van Thodex, Fatih Faruk Oze, wegens “zware fraude”.

Ceran beweert dat Ozer Turkije is ontvlucht en dat mogelijk honderden miljoenen dollars zijn gestolen. Volgens de Turkse politie is Ozer gevlucht naar Tirana in Albanië.

Thodex stopte eerder deze week abrupt de handel op zijn platform. De gebeurtenis had volgens Ceran invloed op meer dan 390.000 actieve handelaren van de cryptobeurs.

De website van Thodex is momenteel inactief, maar eerder deze week zei het naar verluidt dat de beurs tijdelijk was gesloten om externe investeringen mogelijk te maken en deze “klanten beter van dienst te zijn” en dat het gedurende vijf werkdagen gesloten zou blijven.

Gebruikers van het handelsplatform van Thodex konden geen geld opnemen of toegang krijgen tot hun rekeningen en zeggen dat ze mogelijk zijn opgelicht.

Ondertussen heeft de Turkse onderzoeksraad voor financiële misdrijven, MASAK, naar verluidt de bankrekeningen van Thodex geblokkeerd.

Ozer dacht er naar verluidt aan om zichzelf aan de autoriteiten over te geven of zelfmoord te plegen voordat hij het land ontvluchtte, maar beide opties betekenden dat het geld van de klanten nooit zou worden teruggevorderd. “Dus besloot ik in leven te blijven en te vechten, te werken en mijn schulden aan iedereen terug te betalen,” zei Ozer tegen Bloomberg.

“Op de dag dat ik al mijn schuld terugbetaal, zal ik terugkeren naar mijn land en mezelf overgeven aan gerechtigheid.”


[mcrypto id=”8342″]

23/04/2021 – 14u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.