x Oud archief

Twitter rolt nieuwe betalingsfunctie met Bitcoin (BTC) uit en onderzoekt integratie van NFT's

cryptostheen 2 min lezen

Nadat eerder deze maand geruchten de ronde deden, heeft het socialmediaplatform Twitter officieel zijn functie voor het geven en ontvangen van fooien wereldwijd uitgerold – met een integratie van Bitcoin (BTC) via het Lightning-netwerk.

Door op de functie te klikken kunnen gebruikers fooien geven aan makers via diensten van derden zoals CashApp, dat wordt beheerd door Square, een betalingsbedrijf dat is opgericht door Jack Dorsey. Maar in een poging om geld verdienen toegankelijk te maken op plaatsen die misschien niet gemakkelijk toegang hebben tot fiat, kunnen gebruikers ook fooien geven in BTC.

Bitcoin tipping zal gebruik maken van het Lightning Network, een layer-2 oplossing die volgens product manager Esther Crawford door het team is geselecteerd vanwege de lagere transactiekosten. Gebruikers kunnen hun Bitcoin lightning wallet of hun BTC-adres toevoegen om het versturen en ontvangen van fooien in de cryptomunt mogelijk te maken. Voorlopig is de integratie alleen uitgerold naar iOS-gebruikers, maar Android volgt snel, beloofde Crawford.

Begin deze maand lekte de ontwikkelaar Alessandro Paluzzi een afbeelding van Twitter die de bètaversie voor de integratie van een Tip Jar liet zien. In een toelichting op zijn bevindingen zei hij dat de integratie gebruik zou maken van de op Lightning gerichte applicatie Strike. Een vertegenwoordiger van Twitter bevestigde dat de integratie Strike gebruikt.

Het productteam van Twitter onderzoekt nog manieren om uitbetalingen over de hele wereld in verschillende landen mogelijk te maken, maar het gebruik van Bitcoin voor fooien verzacht dat, aldus Crawford.

“We willen dat iedereen toegang heeft tot de mogelijkheid om betaald te krijgen in digitale valuta die meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de economie, en mensen helpen elkaar geld te sturen over grenzen heen met zo weinig mogelijk weerstand,” zei Crawford tijdens een persbriefing op donderdag.

Op dat moment had Twitter de bevindingen van Paluzzi niet formeel bevestigd, maar productontwikkelaar Kayvon Beykpour citeerde de bevindingen bliksemsnel. Beykpour was ook aanwezig bij de persbriefing van vandaag en zei dat de focus van Twitter in de toekomst ligt op het veranderen van “fans in fondsen”. Deze functies zijn specifiek gericht op het uitbouwen van Twitter als een platform dat makers (content creators) mondiger maakt.

Paluzzi postte eerder ook screenshots die interfaces toonden waarmee gebruikers hun Ethereum (ETH) adressen aan hun profielen konden toevoegen. De uitrol van vandaag omvat alleen een integratie met Lightning/Strike. Ethereum werd niet genoemd tijdens de briefing, maar een woordvoerder van Twitter bevestigde later dat het team de integratie van andere digitale activa voor tipping onderzoekt en dat er “meer op komst is”. Crawford zei ook dat Twitter doorgaat met het verkennen van crypto-integraties in zijn producten en diensten.

NFT authenticatie

Twitter is ook op blockchain gebaseerde tools aan het verkennen.

Crawford deelde dat het team ook in het beginstadium is van het verkennen van non-fungible token (NFT) authenticatie. Gebruikers zouden hun digitale portemonnee direct aan hun account kunnen koppelen om het eigendom van een digitaal verzamelobject te bewijzen. Dit zou de authenticiteit overbrengen, daarnaast zou de integratie waarschijnlijk ook een soort van herkomstverklaring bevatten, aldus Crawford.

Twitter is echter nog in een vroeg stadium van zijn NFT project. De visuals van de authenticatie – zoals of er een badge kan verschijnen op het profiel van een eigenaar of dat hun NFT avatar een andere vorm heeft – moeten nog worden bepaald.

“We zijn geïnteresseerd in het visueel duidelijk maken dat dit een geauthenticeerde avatar is om je vervolgens interessante informatie en inzichten te geven over de herkomst van die NFT, dus dat is waar we nu zijn,” zei Crawford.

Andere niet-gerelateerde cryptofuncties, zoals real-time filters om gesprekken respectvol te houden en door gebruikers gemodereerde communities worden ook binnenkort uitgerold.

[mcrypto id=”8342″]

24/09/2021 – 10u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.